Wymiana głośników Passat B5 FL

04 Gru 2011, 17:56

Witam;
Mam zamiar wymienić stare uszkodzone głośniki. Problem tkwi w tym, że nie wiem o jakiej mocy mam kupić owe głośniki. W samochodzie mam oryginalne radio vw rhapsody. Nie chcę wstawiać wzmacniacza ani przerabiać instalację, chodzi o dopasowanie głośników do tego radia (wyjście 4x25W)
rafso
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: PASSAT B5 FL AVB

04 Gru 2011, 18:25

Coś takiego mogło by być

[link do oferty na Allegro wygasł]
a osobiście byłbym za tymi choć są dwa razy droższe
[link do oferty na Allegro wygasł]
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Gru 2011, 18:45

Te pierwsze nie nadają się ,bo są dwudrożne.
olop
Początkujący

04 Gru 2011, 18:59

to nic że są dwudrożne, zamiast fabrycznych mogą być(choć przy systemie odseparowanym lepsze są midbassowe)
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

04 Gru 2011, 19:15

Producent auta przystosował go do do systemu odseparowanego i uważam,że należało by go zastosować. Ten rodzaj nagłośnienia wydaje się najlepszy.
olop
Początkujący

04 Gru 2011, 19:24

A powiedźcie co to system odseparowany, bo ja to tak z grubsza znam te zagadnienia. Już gdzieś na forum czytałem o głośnikach firmy Phonocar i ogólnie ludzie je polecali, tylko pytanie czy je "uciągnie" to radio?
rafso
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymóg opon zimowych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest wymóg jazdy na oponach sezonowych, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, Słowenia, ...

04 Gru 2011, 20:12

Ja miałem je w mondeo pod fabrycznym radiem i grały super,a w passacie nie wiem,ale myślę że powiny spokojnie pociągnąć.System odseparowany tzn.że głośniki nie są trójdrożne ani dwudrożne,tylko zwykłe +odzielnie zamontowane twetery,np twetery w desce rozdzielczej u góry,a zwykłe głośniki w drzwiach.
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Gru 2011, 15:37

Witam;
Kupiłem polecane głośniki Phonocar do przednich i tylnych drzwi, i przy montażu natrafiłem na pewien problem. Mianowicie po wyciągnięciu radia nie ma w kostce kabli do tylnych głośników, a głośniki i kable z tyłu są. Gdzie te kable mogą się kończyć?
rafso
Nowicjusz

15 Gru 2011, 16:21

Przewody kończą się w kostce przy progu na wysokości zawiasów przednich drzwi.
olop
Początkujący