Wymiana gumy na maglownicy Golf mk3

28 Lut 2013, 16:01

Witam.
Pękła mi guma na maglownicy od strony pasażera, przez co płyn ucieka. Na pewno wydostaje się tam, gdyż pompa niedawno wymieniana, wężyki do niej suche, wszystko suche tylko maglownica mokra i właśnie na gumie się wydostaje. Pytanie brzmi:jak szybko i bezboleśnie ją wymienić i jaką gumę kupić żeby nie porwała się po roku ? Jak przy okazji poradzić sobie ze zbieżnością ?
whashin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 12 2009
Auto: VW Golf mk3
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

01 Mar 2013, 00:21

whashin napisał(a):Pękła mi guma na maglownicy od strony pasażera, przez co płyn ucieka.
Jezeli masz na mysli osłonę gumową drązka kierowniczego/karbowana/to jej peknięcie nie będzie przyczyną wycieku płynu z przekładni kierowniczej.Sprawa jest powazniejsza-myślę ze został uszkodzony uszczelniacz który znajduje się w obudowie przekladni kier.i stąd ten wyciek płynu.Niestety ale przekladnia będzie do naprawy... :(
whashin napisał(a): Jak przy okazji poradzić sobie ze zbieżnością ?
Niestety po naprawie będziesz musiał ją ustawic albo prznamniej sprawdzić..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

01 Mar 2013, 02:53

Nie dobrze...Słyszałem coś o środkach które mogą zatkać ewentualne wycieki, tak jak w przypadku problemów z układem chłodzącym gdy chłodnica przecieka. Istnieje coś takiego ? Bo wymiana maglownicy to nie mały problem. Jak śruby będą 'zapieczone' to mogiła...
whashin
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 12 2009
Auto: VW Golf mk3
Silnik: 1.4
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Złota Kierownica 2012 - Opel Zafira Tourer
    Opel Zafira Tourer został uhonorowany nagrodą Golden Steering Wheel ("Złota Kierownica"), o którą w tym roku ubiegało się sześć modeli samochodów typu van. Ten prestiżowy europejski tytuł jest kolejnym sukcesem ...