Wymiana kabli audio - przednie drzwi //Peugeot 306

22 Lip 2008, 00:16

Witam
Kupiłem nowe głośniki do radia jak i nowe radio.
Chciałem wymienić kable z przednich drzwi ponieważ te stare niestety juz umierają. Głośniki na nich czeszczą czasami, albo czasami nie styka.
Moj samochodzik to peugeot 306 92 rocznik benzyna.

Czy dużo jest roboty przy zmianie tych kabli? Dam sobie sam rade czy mogę coś zepsuć ?

Jakieś instrukcje? Wiem że będe musiał demontować drzwi przednie.
Niewyspany
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • 22 Lip 2008, 09:18

Roboty jest z pewnoscią dużo,bo dużo jest demontażu.Drzwi nie musisz demontować,bo po co?Zdemontować musisz tylko tapicerkę tych drzwi,żeby dostać się do głośników i przewodów.Niestety przewody idą w całej wiązce,więc będziesz musiał rozkleić całą wiązkę przewodów.Z radia do drzwi,przewody lecą pod przednią tapicerą.Też w całej wiązce z innymi przewodami.No i będziesz musiał te przewody wymienić też w złączce przy radiu.A najlepiej kupić całą nową złączkę,skoro ci coś trzeszczy i przerywa.Przewody przy złączce,w miejscu,gdzie będziesz je łączył z przewodami z głośników,oczywiście będziesz musiał polutować(absolutnie nie robić na skrętkę).Roboty na pół dnia.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

11. zlot Master Truck - Opole 2015
      Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...