Wymiana kabli z radia i jakość dźwięku

28 Sty 2012, 20:54

czy oryginalne kable z radia do głośnika trzeba wymieniać jak się zmienia głośniki i radio na nowe czy je zostawić, chodzi mi o to czy jakość dźwięku nie będzie gorsza przy nowym radiu i głośnikach (fiat punto II)
Esparco
Nowicjusz

Miejscowość: OPOLE
Prawo jazdy: 23 01 2012

29 Sty 2012, 10:22

Jeśli zmieniasz tylko radio i głośniki na nowe to nie ma sensu bawić się w zmianę przewodów, wymiana przewodów ma sens tylko przy montowaniu mocniejszego zestawu ze wzmacniaczem.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

31 Sty 2012, 10:48

Zgadza się jeśli wymieniasz samo radio i powiedzmy głośniki,to reszta kabli może zostać. Chyba ze dodatkowo podłączasz pod to wzmaka i sub. Wtedy trzeba dokupić całą elektrykę w postaci kabli.
Avde
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1998
Auto: Ford

31 Sty 2012, 19:32

a ile może kosztować kabel żeby głośniki zamontować na ''desce'' pod tylnią szybą, bo nie chce mi się bawić i po prostu nie wiem jak zdemontować osłonę drzwi i zamontować głośnik tak aby wszystko działało, też może wtedy będzie lepszy dźwięk bo osłona drzwi nie będzie zagłuszać muzyki
Esparco
Nowicjusz

Miejscowość: OPOLE
Prawo jazdy: 23 01 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak spać podczas wyprawy samochodowej?
    Wyjazdowe pomysły na nocleg to prawdziwa karuzela. Do dyspozycji mamy kempingi, agroturystykę, hotele i… własne samochody. Oto kilka sposobów, jak urządzić się z noclegiem i które rozwiązanie może być ...
    Sprawdź swoje punkty karne online
    Ministerstwo Cyfryzacji w ramach systemu Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców udostępniło nową, wygodniejszą metodę sprawdzenia punktów karnych jakie mamy na swoim koncie za wykroczenia w ruchu drogowym. ...