Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Poszukaj sprawdzonego sklepu i tam zamów lub zleć to mechanikowi który będzie Ci wymieniał te części.kamolinka1 napisał(a):U kogo kupić, bo ceny różne a i numery katalogowe i się gubię...zarówno economy czy trw. bo oryginały tylko u deleara, to wiem.
Wymiana co dwa trzy lata i nie ma sensu przepłacać za taki z logo marki samochodukamolinka1 napisał(a):No i płyn Hamulcowy Dot 4 Vw warto oryginał? I co ile się go wymienia?
Że co ?? Temat rozmyślania zza klawiatury kompakamolinka1 napisał(a):A co?
Proszę Cię bardzo https://allegro.pl/kategoria/czesci-sam ... czesci=TRWkamolinka1 napisał(a):Ciekawe ile kosztują (zaciski oryginały 1159 1179 a szczęk podobno nie ma no i pytanie ile by kosztowały i czy takie trw je robi
A kto tak zawyrokował ? Ja nie . Miałeś sam się zorientować w tym temacie . Ja nie wiem co tam masz . Mógłbym gdybym to Twoje auto widział na własne gały . Mógłbym też coś wiedzieć na podstawie kodów wyposażenia Twojego auta . Tzw. wlepka umieszczona w komorze bagażnika lub jej kopia w książce pojazdu . Myślę jednak że to będzie zbyt duże wyzwanie dla Ciebie . Oddaj auto do mechanika i mu zaufaj w kwestii wyboru części . Nie męcz się sam bo osiwiejesz .Z mojej strony uważam że temat do zamknięcia.kamolinka1 napisał(a):Czyli to jednak będą zaciski a nie szczęki hamulcowe,
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Możesz i oryginalne części . Nie musisz wybierać z opcji economy . Czemu nie zakupić/wybrać premium ? A powiedz mi jaki masz tam charakter używania auta ? Jeżdzisz codziennie , trasa/ miasto , chmurka/garaż ? Często Ci się zdarza niejako porzucić auto na kilka dni ? Ile tam masz przebiegu / na liczniku ? Od jak dawna jesteś właścicielem tego auta ? Od nowości ? Kupiłeś używany ? Co było robione z hamulcami do tej pory ? ......Czy to nie aby lokata kapitałukamolinka1 napisał(a):ale jak mogę to wybieram oryginalne części.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN