Wymiana nagłośnienia w Vito - potrzebuję pomocy od podstaw.

03 Paź 2009, 15:14

Posiadam Vito w wersji V230 i nagłośnienie oryginalne w tym aucie jest bardzo słabe nawet po ustawieniu bass'ów jest słabiutko. Chciałem to wymienić na coś lepszego jednak moja wiedza jest zerowa ponieważ jakoś nigdy mnie to nie interesował. Zaznaczam że nie zalezy mi na jakimś wypasionym nagłośnieniu po prostu chciałem mieć ładne brzmienie głośników oraz dobry bass słucham dużo muzyki elektronicznej gdzie jak wiadomo niskie tony to podstawa. ;)
Głośniki oryginalne znajdują się w podszybiu oraz z tyłu auta w ściance. Co powinienem sprawdzić i pomierzyć przed wymianą tych głośników. Z tego co zauważyłem to z tyłu może będzie się dało wymienić głośniki na ciut większe jednak z przodu tylko takiej samej wielkości.

Jeżeli ktoś znajdzie chwile aby pomóc będę wdzięczny. :D
Nemo7
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

03 Paź 2009, 21:47

Mhm najlepiej żebyś pojechał do jakiegoś sklepu z car audio i wziął specjalistę i on by Ci na pewno poradził co wybrać ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie holować samochód osobowy?
    Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...