Wymiana silnika w feelku

20 Sie 2011, 13:56

Witam...
Mam Landrovera Freelandera 1,8 Gs z 2001r.
Niestety silnik chyba jest na wykończeniu... kolejny problem z uszczelką pod głowicą...
Moje pytanie dotyczy wymiany silnika z 1,8 na 2,5 V6...
Czy czeka mnie dużo przeróbek? Robił już to ktoś?Konieczna jest wymiana komputera?
Za pomoc dziękuję.
OSA
oskaroskar1
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

20 Sie 2011, 20:27

witam ,
jednak prościej naprawić lub podmienić ... na inny 1.8

2,5 ma inną instalacje elektryczną ,komputer, wydech , wszelakie uchwyty itp, ale 2,5 występował chyba tylko z automatyczna skrzynia - wiec kolejne schody , wg mnie nieopłacalne
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Sie 2011, 10:06

Myślę że nie warto, wymiana połowy samochodu, skrzynia biegów tylko w automacie, wszystkie mechanizmy napędowe mocniejsze, wiązki elektryczne , komputer itp, pas przedni wraz z zderzakiem, na dowód tego obejrzyj fotki np na allegro że wersje z 2.5 mają dłuższe przody.
Amasz
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    MCA 600 Sport Spider
    MCA 600 Sport Spider to samochód, który powstał na bazie pojazdu seryjnego – polskiego Fiata 126p. Auto, choć powstało w Wielkiej Brytanii, zostało prawdopodobnie zaprojektowane przez Włocha Aurelio Bezziego. ...