Wymiana sprężyn z przodu przy scenicu 97 rokk 2,0

31 Paź 2008, 11:32

Nie wiem jak mam sie za to zabrać ?
arti27
Nowicjusz

31 Paź 2008, 13:23

Przede wszystkim musisz mieć odpowiedni przyrząd do tego typu prac (mozesz zostać kaleką) Bez ściągaczy nic nie zrobisz. Ja polecam pojechać do jakiegos warsztatu i niech oni sie tym zajmą.
Calitrri 80
Calitrri1980
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

04 Lis 2008, 19:32

Możesz wymontować macperson i znin udać sie do mechanika ,który przełoży Ci sprężynę .Sam bez ściągaczy nie próbuj.
stefan215
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Lis 2008, 22:08

tak jak piszą koledzy nie próbuj jeżeli nie masz ścisków (no chyba że je kupisz - takie najzwyklejsze kosztują ok 150 zł)ale jeżeli sam się podejmiesz wymiany to radzę bardzo uważać.pozdrawiam.
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock

06 Lis 2008, 20:39

Jeśli masz spawarkę, mozesz sobie sam zrobić takie sciski z długiego gwintowanego preta i i haków, trzymających sprężyne, stówa piechota nie chodzi ;)

Na allegro widziałem oxydowane sciagacze-uniwersalne za 45 zł, wiec myśle ze sie opłaci.
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość

07 Lis 2008, 11:57

kombinowane narzedzia mogą zaszkodzić. Koszt wymiany sprężyn w warsztacie to rzad ok 180 zł.
Pozdro :)
Calitrri 80
Calitrri1980
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kupno nowych opon. Wybór sercem czy rozumem?
    Dobre ogumienie to takie, które dzięki swoim parametrom umożliwia właściwe prowadzenie pojazdu oraz zapewnia skróconą drogę hamowania. Jak poznać takie produkty planując jego zakup? Czego unikać? Na co zwrócić ...