Wymiana uszczelniacza między silnikiem a skrzynią - koszt Grand Vitara

03 Kwi 2018, 09:51

Witam,

Nie wiem czy powinienem pisać tu, w silniku czy skrzyni...

Chciałbym poznać zbliżony koszt wymiany uszczelniacza między silnikiem, a skrzynią biegów.

Auto - Grand Vitara pierwszej generacji 2.5 V6 w automacie....

Ostatnio napalilem się by wymienić rozrząd, a tu taki wydatek....

Dziękuję i pozdrawiam.
encoresin
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.6 8V
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

03 Kwi 2018, 21:32

Zależy od województwa bo to różni się można powiedzieć że co kraj to obyczaj. Najlepiej zapytać w jakimś warsztacie w okolicy, bo tak to dowiesz się ogólnej ceny. Uszczelniacza koszt to tam 15 - 20 zł, ale rozpoławiane skrzyni od silnika to od 250 w górę.
gber44

04 Kwi 2018, 05:20

Dziękuję za odpowiedź,

Pytam na forum bo właśnie przebywam za granicą. Jezeli mam tu zaplacic ile sobie za to proszą to wolę sprzedać niz sprowadzac.

Napisałbym pare maili. Wtedy warsztat by mial kilka dni na odczytanie, zorientowanie sie i odpowiedź - lecz rzadko, ktory odpowiada na mail. Wolałbym sprawdzić jak takowy warsztat wygląda - stodola czy normalny budynk. Opinie forumowiczow, ktorzy korzystają z dobrych bylyby mile widziane. Ale coz.....

Bede musial podzwonic. Korzystalem z jednego zawsze, bylem zadowolony mimo dystansu ponad 100km, ale odkąd właściciel daje szefowac ich elektrykowi - odrzuciłem ich. Ostatnio byłem w innym, ładnym, drogim i wydalem sporo, a zrobili mi w sumie nic... Bo dalej jest jak bylo...

Dlatego wiem, ze drogo nie znaczy dobrze, a przyblizona cena bylaby jakimś impulsem.
encoresin
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1.6 8V
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia - sukces marki ostatniego dwudziestolecia
    Octavia jest podstawą powodzenia SKODY. Model ten przyniósł sukces marce w ciągu ostatniego dwudziestolecia. W 2012 roku auto zostało uznane za bestseller SKODY, stanowiąc aż 44 proc. jej światowych dostaw. SKODA Octavia ...