Wymiana wtrysków 2.4 JTD

25 Wrz 2015, 13:19

Powitać,

Pacjent: Alfa Romeo 156 z silnikiem 2.4 JTD
Objawy: Silnik z trudem odpala zarówno na zimnym jak i na ciepłym silniku.

Rozeznałem w temacie nowych wtryskiwaczy i uznałem że koszt zakupu nowych egzemplarzy przekroczył by wartość rynkową mojego auta. Postanowiłem zatem kupić używane wtryskiwacze.. A czy wymiana wtrysków samodzielnie jest bardzo skomplikowaną czynnością?
Konda
Obserwowany

Auto: Alfa Romeo 156

03 Lis 2015, 13:53

Sprawdzałeś jaki jest koszt regeneracji? Używane mogą też długo nie pociągnąć.
Konda napisał(a):A czy wymiana wtrysków samodzielnie jest bardzo skomplikowaną czynnością?

Nie wiem dokładnie jak jest w ym silniku, ale generalnie jak masz trochę pojęcia to nie powinno być większego problemu z wymianą. Warto jedna pomyśleć nad oddanim auta do warsztatu na wymianę to odrazu sprawdzą na kompie po wymianie czy prawidłowo pracują.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Montaż, konserwacja i obsługa akumulatora
    Przed zamontowaniem akumulatora należy za pomocą ciepłej wody oczyścić klemy (zaciski akumulatorowe) i podstawę mocowania akumulatora. Dopiero po wykonaniu tych czynności można rozpocząć montaż. Należy także pamiętać, iż ...
    Sprzedaż opon w 2019 roku
    Według Polskiego Związku Przemysłu Oponiarskiego, na podstawie danych Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Opon i Gumy, w 2019 roku producenci i importerzy opon w Polsce odnotowali wzrost sprzedaży w segmencie ...