Wymiana wtrysków gazu passat b5

12 Wrz 2014, 10:56

Na wstępie pragnę powitać wszystkich użytkowników tego forum,gdyż jestem tu nowy.
W moim passacie kombi z 1998 roku z silnikiem 1.6 101 KM mam zamontowany lpg DIEGO G3 z listwą wtryskową MAGIC JET.
Od pewnego czasu znacznie wzrosło spalanie ,powodem okazały się zużyte wtryski gazu.
Gazownik powiedział mi że wymieni mi wtryski na drugie tej samej firmy ponieważ zmiana na inne to gra niewarta świeczki.

Z tego co czytałem to wtryski MAGIC JET są wtryskami z najniższej półki, a zależało by mi na trochę lepszych.

I teraz pytania.

Czy mechanik ma rację ?
Jeśli da się i warto kupić inne ,to jakie polecacie? (tak do 350 PLN)
Czy można wymienić je samemu i jechać tylko na ustawienie?
bstan242
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 1998
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: volkswagen passat b5
Silnik: 1.6 101KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Wrz 2014, 16:13

Barracuda, można samemu wymienić, ale nie pojedziesz na ustawienie na gazie. Zmień gazownika.
cosmopll
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda

28 Wrz 2014, 09:37

Czemu nie pojadę na ustawienie ?
bstan242
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 06 1998
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: volkswagen passat b5
Silnik: 1.6 101KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

29 Wrz 2014, 18:54

Bo nie będą odpowiednio skalibrowane i ustawione. Osobiście nie radzę. Lepiej kupić wtryski i jechać z nimi do gazownika w pudełku.
cosmopll
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...
    Nietypowe auto do driftu
    Dodatkową różnorodność do świata sportów motorowych wprowadzają auta do driftu. Konstrukcyjnie bliżej im do samochodów wyścigowych niż rajdówek. W końcu zawody driftingowe organizowane są na gładkiej ...