Wymiania zawieszenia itd

29 Gru 2012, 13:11

Witam.
Mam pytanko ile może kosztowac wymiana zawieszenia w vectra A 93r (amortyzatory,wachacze,końcówki drążków,tuleje,sworznie,łożyska)?
W http://pomoc-drogowa.warszawa.pl zaproponowali mi 400zł z wszystkim to tanio??!
sonka0207
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 04 1976
Auto: Ford fiesta
  • 29 Gru 2012, 19:31

W sumie całe przednie zawieszenie - rozsądna cena - wychodzi 200zł za stronę - ja bym dał do zrobienia ( jak bym nie umiał - a ponieważ umiem i wiem co to za robota bo też miałem vectre A) to oddaj auto i będziesz miał :ok:
    Nie szukaj taniej bo będzie :shock: po takiej naprawie w domowym garażu a tu masz gwarancje - i koniecznie jedź na ustawienie zbieżności po wszystkim.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

29 Gru 2012, 20:21

sonka0207 napisał(a):zaproponowali mi 400zł z wszystkim to tanio??!

Masz na myśli części i robociznę.... :?: :?:
    piotrpz87 napisał(a): koniecznie jedź na ustawienie zbieżności po wszystkim.
    Oczywiście ze tak....
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

29 Sty 2013, 13:48

Wszystko zależy od tego co dokładnie masz wymienić oraz gdzie kupisz wszystkie części. W sklepach internetowych jest zdecydowanie taniej,więc szukałbym właśnie tam. W warsztacie policzą Ci wtedy za samą robociznę.
    Dabtuner
    Aktywny

14 Lut 2013, 16:13

Wszystko zależy od tego gdzie kupisz części od zawieszenia,jeżeli w sklepie internetowym oraz zamontujesz je sam to w zasadzie koszty nie będą duże,natomiast jeśli pojedziesz do warsztatu- trzeba policzyć kilka ładnych godzin roboczych.
    ZmienOlej
    Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1991
    Auto: BMW M3
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
      Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...