Wypadek w Niemczech,a polskie Oc

12 Sty 2019, 18:28

Witam pod koniec grudnia miałem wypadek samochodowy w De.Auto zarejstrowane i ubezpieczone w Pl.Ktoś wymusił Mi pierwszeństwo oczywiście uciekł nie wiadomo kto co jakie auto(prawdopodobnie bordowa C klasa).Zdążyłem go ominąć i zderzyłem się czołowo.Moje i drugie auto skasowane.Nikt nic nie widział (godz.7 rano,prowincja).Przyjechała policja,karetka,straż ,lawety,służby sprzątające.Jedna dziewczyna ma lekkie obrażenia obojczyka.Policjantka powiedziała ,że mogę zostać sprawcą wypadku jeśli nie znajdą tamtego ,który wymusił bądź częściowa wina (jechałem za szybko).Czy zwykła polisa z Oc z Polski pokryje wszystkie koszty?Kto powinien zgłosić to wszystko do mojej ubezpieczalni ?Dzwoniłem do swojego ubezpieczyciela i powiedzieli,że więcej informacji co i jak dopiero jak sprawa będzie całkowicie zakończona z orzeczeniem o winie.Dziś dostałem rachunek ze straży pożarnej za przyjazd i pomoc więc tylko czekam na następne.Mam to wszystko płacić z własnej kieszeni?
Liczę na odpowiedź może ktoś był w podobnej sytuacji.Pozdrawiam
Gregoryyy91
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Bezpieczna zmiana pasa ruchu - martwe pole w lusterku
    W ubiegłym roku nieprawidłowa zmiana pasa ruchu była przyczyną 480 wypadków drogowych spowodowanych przez kierujących(1). Manewr ten wykonujemy tak często, że łatwo możemy zapomnieć się i nie skontrolować wcześniej ...