Wypadki i stłuczki ?

30 Mar 2009, 00:55

mieliście jakies przezycia na drodze ? jakies wypadki czy delikatne stłuczki? ( co prawda nie ma czym sie chwalic ,ale pogadac mozna zawsze )
Ja raz miałem powazniejszą stłuczke....a dokładnie to rów, na szczescie to było firmowe auto. Ale nadawało sie tylko na szrot!
Bluecard88
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Kwi 2009, 10:31

Bluecard88 napisał(a):mieliście jakies przezycia na drodze ? jakies wypadki czy delikatne stłuczki? ( co prawda nie ma czym sie chwalic ,ale pogadac mozna zawsze )
Ja raz miałem powazniejszą stłuczke....a dokładnie to rów, na szczescie to było firmowe auto. Ale nadawało sie tylko na szrot!

hmm w styczniu 2008r. wjechało we mnie w tył mitsubishi colt - jechałem samochodem służbowym - dojeżdżałem do czerwonego światła i nagle bum - w sumie nic poważnego autko do naprawy lakierniczej i wymiana świateł z tyłu . odebrałem służbówkę ok. 2-3 tygodnie później pojechałem na konferencję do Wawy - tym właśnie samochodzikiem już naprawionym i 5 kilometrów od wawy stoję na czerwonym i kobieta - bardzo ładna blond - zaryła swoim matizem w tył służbówki - normalnie masakra - tym razem autko służbowe poważnie uszkodzone - jej matiz nie odpalił - wyszedłem z tego bez obrażeń nic mi się nie stało więc po załatwieniu wszystkich formalności typu spisanie formularza powypadkowego itd zaprosiłem młoda Pani na kawę :-) strasznie się bała, wystraszona była całą sytuacją --- trudno stało się nawet najlepszym się zdarza nie ma co się denerwować nawet gdyby to było moje autko no cóż życie ważniejsze od kawałka blachy a że nie z mojej winy to zawsze będzie szkoda zrekompensowana ;-)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

10 Kwi 2009, 13:12

To miales szczesci, bo mi 2 razy baby wjechaly w kufer i zawsze z pretensjami do mnie ;) Za 1 razem, ze nie zmiotlem czlowieka na pasach, za 2 ze nie dalem sie zmiesc wjezdzajacym z przeciwka na rondo na zielonym ;)

No za 2 razem to moze i miala troche racji... (temat "rondo i swiatla") :P
DUCATI
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Lexus zwycięża w stolicy elektromobilności
    Po raz 8. z rzędu Lexus zwyciężył w norweskiej edycji badania satysfakcji klientów Autoindex. Mieszkańcy tego europejskiego kraju, który w największym stopniu postawił na elektromobilność najlepiej ocenili samochody ...