Wyposażenie domowego warsztatu

26 Cze 2018, 10:29

Cześć. Stoję przed kupnem narzędzi warsztatowych których będę używał zarówno do serwisu rowerów, auta, ale również jak przyjdzie mi coś przykręcić w domu. Szukam, czytam i zbieram opinie na różnych forach co kto czego użytkuje. Mam na to do wydania około 300 zł, no może +- 100 zł. Na początek chciałbym kupić jakąś skrzynkę narzędziową w której znalazłbym grzechotki, komplet nasadek, przedłużki, itp. W przyszłości potrzebuję jeszcze kupić klucze płasko-oczkowe i odgięte oraz klucz dynamometryczny. Jednym słowem szykuje się spora inwestycja w warsztat. Jakie firmy moglibyście mi polecić bo zupełnie się na tym nie znam, a nie chciałbym mieć tzw "bierdonkowej" jakości. :)
Lotgor
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 09 1994
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: VW Golf 3
Silnik: 1.8 75km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

28 Cze 2018, 18:01

Lotgor napisał(a): Jakie firmy moglibyście mi polecić bo zupełnie się na tym nie znam, a nie chciałbym mieć tzw "bierdonkowej" jakości
Powiem tak klucze z biedronki i lidla miałem nie raz w ręku i uważam że nie są najgorszej jakości a nawet byłem zaskoczony jak widziałem ich wykonanie oraz dowiedziałem się skąd pochodzą :)

Chcesz coś dobrego to popatrz na Neo, Proxxon, Tona, Facom w sumie jeszcze Yato całkiem niezłe i mam kilka grzechotek Jonnesway i też na razie póki co nie narzekam. Do domowego warsztatu nie ma sensu kupować z górnej półki bo to tylko wysokie koszty zakupu a przypuszczam że z kluczy ze średniej półki tez będziesz zadowolony i praktycznie wszystko zrobisz.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Polo - niskie koszty utrzymania
    Nowa generacja Volkswagena Polo, która pojawiła się w polskich salonach, wyróżnia się najwyższym poziomem bezpieczeństwa (tytuł Best in Class 2017 przyznany przez Euro NCAP), bardzo obszernym wnętrzem oraz najbardziej ...
    Samochód dla niepełnosprawnego kierowcy
    Odsetek osób niepełnosprawnych w Polsce wynosi ponad 12% mieszkańców, czyli 3,1 mln obywateli. Podobnie sytuacja kształtuje się w całej Europie. Najczęstszą przyczynę niepełnosprawności stanowią schorzenia układu ...