Wyprawka nadkola+lakierowanie

05 Wrz 2015, 16:29

Witam.w mojej megance zabrałem sie za wypryski rdzy na nadkolu(podobno to norma w tych egzemplarzach).opisze co zrobiłem i jaki mam problem.
Na poczatku starlem rdze do blachy.nalozylem lekkiego szpachlu i po wygladzeniu naniosłem podkład po ok.30min zmatowilem papierem 800 i odtluscilem i zabrałem sie za lakier(w sprayu) pi nalozeniu lekko 1 warstwy w jednym miejscu (na szer.2-3cm) lakier zaczął splywac i tu pojawia sie pytanie WHY? Myślałem ze za malo zmatowilem wiec ponowilem probe-wszystko od poczatku z tym ze dokładniej matujac to miejsce i ponownie lakier tam splywa....nie wiem co jej grane bo w innych miejscach jak robiłem wg wyżej wymienionego schematu bylo wszystko ok.poradzicie cos bo wygląda to bardzo "nieestetycznie" p.s czy polerowanie farecla cos da i np zacieki znikną?
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

20 Gru 2015, 14:51

Czy po szpachlowaniu odtłuściłeś powierzchnię do malowania i kolejne pytanie czy nałożyłeś farbę gruntującą?

Jak farba spływa to może za dużo na raz jej nakładasz?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
    Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...