Wyrejestrowanie pojazdu - który egzemplarz?

11 Sie 2022, 21:29

Witam Wszystkich,

czy ktoś orientuje się, czy mogę dokonać wyrejestrowania pojazdu w urządzenie na podstawie pierwszego egzemplarza zawiadomienia o demontażu pojazdu, który został wydany właścicielowi pojazdu?
Zgodnie z przepisami:
„Zaświadczenie o demontażu pojazdu jest sporządzane w trzech egzemplarzach, z których pierwszy otrzymuje właściciel pojazdu, drugi jest przekazywany przez przedsiębiorcę prowadzącego stację demontażu w terminie 7 dni organowi rejestrującemu właściwemu ze względu na miejsce ostatniej rejestracji pojazdu, a trzeci pozostaje u przedsiębiorcy prowadzącego stację demontażu.”

Ze stacji demontażu otrzymałem jeden egzemplarz i czy teraz muszę czekać 7 dni aż urząd otrzyma od stacji demontażu „swój” egzemplarz, czy nie ma to znaczenia i spokojnie mogę udać się ze swoim egzemplarzem nawet tego samego dnia co nastąpiło złomowanie?

Pozdrawiam :)
Student0
Obserwowany

11 Sie 2022, 21:46

Możesz tam sie zgłosić bezpośrednio z kasacji, dokument urzędnik podsunie Ci pod nos.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Drift kontrolowany z najwyższą prędkością
    Nissan ustanowił rekord świata Guinnessa w kategorii driftu z najwyższą prędkością. Specjalnie przygotowany NISSAN GT R NISMO z roku modelowego 2016 wszedł w poślizg kontrolowany przy prędkości 304,96 km/h. Masato Kawabata, ...