Wyścigi samochodowe ?

13 Cze 2009, 16:55

Witam mam takie pytanie czy zna ktoś jakieś wyścigi albo imprezy w których można brać udział nie posiadając żadnych licencji z własnym samochodem i czy można na tym zarobić ?

A jeśli potrzeba jakieś licencje uprawnienia do wyścigów to gdzie to sie robi i wogóle o co w tym chodzi ?
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

16 Cze 2009, 11:39

Piter69 napisał(a):Witam mam takie pytanie czy zna ktoś jakieś wyścigi albo imprezy w których można brać udział nie posiadając żadnych licencji z własnym samochodem

Zależy jaki masz samochód. Można zapisać sie do różnego rodzaju klubów itp. No bo na normalną przejażdżkę po torze w Polsce nie masz na co liczyć.

Piter69 napisał(a):czy można na tym zarobić ?

Raczej nie.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

16 Cze 2009, 13:01

Samochodu to ja w tej chwili nie mam :sad: chciałem tak tylko się zorientować. Dzięki za odpowiedź.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA

07 Lip 2009, 03:33

poprzednia odpowiedź nie jest dobra w połowie
można jeździć bez licencji zawodniczej po torze poznań np. w amatorskiej lidze torowej, info jest na www.sss.org.pl , nie trzeba być też członkiem żadnego klubu
inne organizacje tez mają swoje imprezy, można poszukać w necie, czasami organizują to też osoby prywatne,
bez licencji pojeździsz też wszędzie na 1/4 mili czy "rajdowo" w kjs, jest duży wybór

natomiast zarobić oczywiście się nie da, może czasami zwrot kosztów "podróżnych", za to możliwość wydania pieniędzy jest nieograniczona
macie za mało pól do wypełnienia dla mocy S4 :)
ozz
Nowicjusz

Miejscowość: z krainy oz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nowa Toyota RAV4 i zmodernizowany mini van Verso
    W dniach 9-10 podczas marcowej premiery, Toyota zaprezentuje w swoich polskich salonach dwie nowości. Model RAV4 czwartej generacji jest jednym z najbardziej oczekiwanych debiutów motoryzacyjnych na polskim rynku. ...