Wyścigi uliczne

08 Sty 2008, 18:48

Co myślicie o takich wyścigach?? Czy bierzecie w nich udział, jak tak to jakie macie samochody?? i o co sie ścigacie??
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

13 Sty 2008, 19:12

Jasne, zawsze w drodze do pracy, od świateł do świateł, a wygraną jest mandat od pana Policjanta, za przekroczenie prędkości i niebezpieczną jazdę :mrgreen:

Następny co się naoglądał Fast N Furious....

You want to see my ride?? Oh, yeah, it's one of it's kind... 'cause it's my ride!! And it's the ride, who picks the driver!! :mrgreen:
DFireCrow

13 Sty 2008, 20:47

Fire Crow: Co tak ostro :P ? PRzecież sa organizowane "tuningowiska" itd...moze to i nie sa wyscigi uliczne ale zawsze wyscigi hehe :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

13 Sty 2008, 21:45

No przecież pytał o uliczne, to mu odpowiedziałem... A nie o imprezy zorganizowane zgodnie z prawem...
DFireCrow

13 Sty 2008, 23:32

To ja moze napisze tak odnośnie wyścigów. MOze i to nie są wyścigi takie typowo uliczne :) ale żadko kiedy spod świateł ruszam drugi :D:D
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Sty 2008, 21:34

ja znam troche osób które sie scigają chodziło mi o wyścigi na prostej takie sie zdarzają. i byłem ciekaw czy w waszych miejscowościach też tak jest.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

16 Sty 2008, 21:53

Moze takie rasowe wyścigi to nie są ale u mnie jesli chodzi o światła, a spotykamy znajomego no to często zdarzają się "próby aut i umiejetności"
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Sty 2008, 16:34

Woj. warmińsko- mazurskie miejscowość Przeździęg, praktycznie co weekend gdy tylko słoneczko lepiej zaświeci organizowane są tam wyścigi na 1\4 mili często imprezkę rozgania policja ale zazwyczaj jest bardzo fajnie. :-)
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

17 Sty 2008, 19:35

U nas się ścigają chłopaki w okolicy tzw Double D... Ale od połowy lata policja przestała przymykać oko i zaczęli kosić wszystkich po koleji, w podejrzanie wyglądającym samochodzie (tj spojlery, niebieskie postojówki, personalizowane blachy, lakier kameleon, sportowy tłumik, no cokolwiek, co nie jest standardowym wyposażeniem auta). Zatrzymują, sprawdzają wszystko, czy ubezpieczalnia powiadomiona o zmianach konstrukcji pojazdu, wlepiają mandaty za tablice rejestracyjne niezgodne z przepisami, niebieskie postojówki i inne takie... W ogóle wprowadzili akcję bezpieczne Suffolk, i od tamtej pory jest taki ogrom patroli, że głowa boli... Dlatego jeżdżę jak najbardziej "stock car", żeby się do niczego nie czepiali... A i tak mam 3 punkty za prędkość... Tylko tu nie ma takiego luksusu, jak w Polandzie, tu limit punktów kończy się na 12...
DFireCrow

30 Mar 2011, 10:55

Chciałbym się dowiedzieć, czy w najbliższym czasie organizowane są jakieś wyścigi uliczne w Łodźi? Słyszałem coś o wyścigach na al. Ofiar Terroryzmu 11 wrześnie. Jeśli ktoś wie więcej prosiłbym o kontakt e-meilowy: [email widoczny po zalogowaniu]. Z góry dziękuję
kempa129
Nowicjusz

Miejscowość: Piotrków Trybunalski

31 Mar 2011, 22:34

Wpadnij ,pościgac sie 30 kwietnia na lotnisko kąkolewo kolo poznania,profesjonalny pomiar ,bezpieczeństwo itp.Calibra team organizuje zlot urodzinowy.Mandatu nie załapaiesz a jeszcze coś wygrasz.Będzie najmocniejsza cali w polsce,450km i 580 nm,bedziesz mógł stanąc na kresce i się zmierzyć
Zazul
Początkujący

Miejscowość: żary

28 Maj 2011, 22:51

9 lipca w olsztynie: inter parts night power olsztyn, wyścigi na 1/4 mili. zapraszam serdecznie :) ja sam startuję w klasie street bmw e36 320i :)
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

11 Lip 2011, 01:27

conest997 napisał(a):9 lipca w olsztynie: inter parts night power olsztyn, wyścigi na 1/4 mili. zapraszam serdecznie :) ja sam startuję w klasie street bmw e36 320i :)

Zapraszam do relacji z imprezy na stronie wyscigi-uliczne-na-warmii-i-mazurach-2011-vt47774.htm
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi