Wyskakuje kabel wn

10 Lis 2013, 12:20

witam
mam dziwny problem z wyskakującym ze świecy kablem. problem dotyczy peugeota 306 1.6. od pewnego czasu od tak wyskakuje fajka na pierwszej świecy od rozrządu. miałem kable 'janmor' a wiadomo że nie są najlepsze więc kupiłem nowe z 'ngk' i jest gorzej. na starych wyskakiwał w czasie jazdy a na nowych zraz po odpaleniu albo po pierwszych przygazówkach. niewiem o co chodzi. gdzieś czytałem że są w tunelach jakieś odpowietrzniki ale ja tam nic nie widzę. czytałem też żeby włożyć coś między kabel a tunel i wtedy załorzyć kabel a potem wyciągnąć to coś żeby wyszło powietrze ale u mnie to nie działa. zamieniałem też świece aby ją wykluczyć ale też nic. narazie między kabel a tunel wsadziłem kawałek patyczka. za wszelkie wskazówki i porady z góry dzięki.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

11 Lis 2013, 13:44

Kable Janmor czy Sentech,to przewody wysokiej jakości,nie da się trochę przygiąć gniazda tak,by nie zeskakiwało ze świecy?!Jak zdejmujesz przewody? Nie wolno ich ciągnąć do siebie ot tak sobie,trzeba je lekko przekręcać i ciągnąć.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Opel ADAM ROCKS - miejski mini crossover
    Opel ADAM, który oferuje 61 000 wariantów wyposażenia nadwozia i prawie 82 000 opcji wyposażenia wnętrza oraz supernowoczesny system informacyjno-rozrywkowy IntelliLink, jest nie tylko prawdziwym mistrzem personalizacji, ...
    Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...