REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):A to już zależy kto dowodzi takimi radarami bo jeżeli jakaś tam straż miejska to faktycznie mandat dostaje osoba A
Nie wiem jak z systemem jest teraz ale jeszcze jakieś 2-3 lata temu przy takich rzeczach jak mandat czy nawet kontrola policji właściciel auta widniał jak w dowodzie rej nie ten który kupił i nie przerejestrował.szybki napisał(a):Według mnie nie ma to znaczenia bo jeżeli os A zgłosi do WK pozbycie się auta to Str.Miejska nie ma możliwości ukarania osoby A bo aktualne dane są nowego wł.czyli osoby B.
Zresztą razem ze zgłoszeniem pozbycia się auta zgłaszamy dane nowego nabywcy.
Gradory napisał(a):Problem jest więc tylko taki, że urzędnik nie wpisze w bazie, że Ty zgłosiłeś i to Ty będziesz się potem tłumaczył i udowadniał, że zgłosiłeś. Dotyczy to sytuacji, gdy przyjdzie mandat za nie Twoje wykroczenie, popełnione już nie Twoim autem. A urzędnik za swoje niedopatrzenie nie odpowie.
szybki napisał(a):Oj chyba tak piszesz żeby sobie popisać
Gradory napisał(a):Czytałem w Internecie, że ludzie dostają mandaty z samochodów sprzedanych dawno temu.
kraskeusz napisał(a):No niestety trzeba na każdym kroku pilnować swoich spraw bo tak już jest i to nie tylko z samochodami.