18 Paź 2015, 00:05
Cześć, kupiłem kilka dni temu auto VW Golf 4 1.6 8V.
Problem pojawił się dziś kiedy jechałem w deszczowy wieczór drogą i przy 30 klepnąłem na 3-ci bieg. (Z reguły nie ma probemu bo silnik jest bardzo elastyczny) i przy dodawaniu gazu i puszczaniu sprzęgła obroty się zatrzymały gdzieś w okolicach 1.3 tyś przez 5 sec i później czułem, że sam się wkręca na obroty podczas jazdy bez wciśniętego gazu, dla pewności zmieniłem na 4-kę i faktycznie rozpędzał się. Zjechałem od razu na bok zatrzymałem auto, trochę pewnie nadpaliłem sprzęgło i jak się uspokoił postanowiłem go odpalić i tutaj był problem bo nie chciał załapać. Próba przy wciśniętym gazie też nie odniosła rezultatu.. Dopiero po dobrych 4 minutach przy kręceniu i dodaniu gazu zapalił..
Zastanawiam się czy ja mam pewcha bo tydzień temu pożyczyłem Renaulta i miałem identyczny problem.. (znajomy podobno miał tam problem z czujnikiem położenia wału, wymienił ale nadal to samo.)
Drodzy forumowicze, rozpisałem się by przedtawić mój problem, mam nadzieję, że wiecie co jest przyczyną.. Pozdrawiam!