REKLAMA
Witam drogich forumowiczów
Mam Daewoo Lanos i jak to każde auto nadchodzi czas na naprawy. U mnie nadszedł i problem w tym, że nawet mechanik wywiesił białą flagę i nie potrafi naprawić mi auta. Dlatego też zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Problem polega na tym że Lanos dostał wysokich obrotów (ponad 2000) na postoju i świeci się kontrolka "check"
Mechanik mówił, że próbował wszystkiego, ale jest jedna rzecz, o której myślę, że warto wspomnieć.
Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem dwa kabelki. Widać gdzie się zaczyna i gdzie kończy. I do pewnego czasu wystarczyło nimi tylko poruszać i voila, obroty spadły do normalnej liczby ok. 700.
Może było w nich jakieś zgięcie, co powodowało, że wystarczy poruszać kabelkami dla dobrego styku. Natomiast na chwilę obecną nie da się tych obrotów zmniejszyć w ten sposób
Mechanik twierdzi, że wina nie leży w tych kabelkach. Więc pytam co należałoby zrobić?
Może należałoby wymienić te kabelki?
Może ktoś wie co można jeszcze innego zrobić?
Proszę o pomoc, sensowne odpowiedzi (nie typu wujek Google nie gryzie) bo już spędziłem kilka godzin na szukaniu, ale raczej nikt nie miał takiego problemu na forum.