Wysokość ubezpieczenia

23 Sie 2015, 11:23

Witam.
Kupiłem sobie pierwsze auto seata ibize z 2007 silnik 1.4
Moje ubezpieczenie wyniosło ok 870 zł [ 7 lat prawo jazdy, ale pierwszy samochód zarejestrowany na mnie].
Silnik wybrałem tak, żeby w miarę cena ubezpieczenia była niska. Teraz trochę żałuję, ponieważ jest dla mnie za słaby. Zastanawia mnie ile bym musiał zapłacić np. za silnik 1.8 . Jak z 200-350 zł więcej to mogłem odżałować już sobie, tyle raz na rok to nic. Orientuje się ktoś?
voidziewicz
Nowicjusz

Auto: Seat Ibiza 6L
Silnik: 1.4 85 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Sie 2015, 17:19

Na pewno więcej jak 200zł nie zapłacisz, bardziej będzie to kwota w okolicach 100zł.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

24 Sie 2015, 09:51

Dopłata nie będzie raczej tak duża :) Na szybko sprawdzisz to na naszej porównywarce (link w stopce :) ). Zrób pełną kalkulację dla obecnego auta, a następnie zmień tylko dane odnośnie silnika uzyskasz w ten sposób dokładne różnice pomiędzy cenami.

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

18 Wrz 2015, 13:15

Dlatego na samym początku najlepiej skorzystać z porównywarki internetowej ubezpieczeń OC/AC np takiej [reklama]osobiście sam skorzystałem z takiego rozwiązania i udało mi się zaoszczędzić kupę kasy, także uważam że warto, do tego wybrałem najlepsze ubezpieczenie jak dla mnie.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 23 Wrz 2015, 09:13, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Adelos
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 11 1960
Auto: golf 3
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

O czym powinien pamiętać kierowca w okresie jesiennym?
    Panujące jesienią warunki pogodowe niejednokrotnie utrudniają bezpieczną jazdę, dlatego potrzebne jest odpowiednie przygotowanie samochodu. Kierowcy powinni zwrócić uwagę zwłaszcza na stan wycieraczek, reflektorów ...
    Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...