Wysokość ubezpieczenia

23 Sie 2015, 11:23

Witam.
Kupiłem sobie pierwsze auto seata ibize z 2007 silnik 1.4
Moje ubezpieczenie wyniosło ok 870 zł [ 7 lat prawo jazdy, ale pierwszy samochód zarejestrowany na mnie].
Silnik wybrałem tak, żeby w miarę cena ubezpieczenia była niska. Teraz trochę żałuję, ponieważ jest dla mnie za słaby. Zastanawia mnie ile bym musiał zapłacić np. za silnik 1.8 . Jak z 200-350 zł więcej to mogłem odżałować już sobie, tyle raz na rok to nic. Orientuje się ktoś?
voidziewicz
Nowicjusz

Auto: Seat Ibiza 6L
Silnik: 1.4 85 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

23 Sie 2015, 17:19

Na pewno więcej jak 200zł nie zapłacisz, bardziej będzie to kwota w okolicach 100zł.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

24 Sie 2015, 09:51

Dopłata nie będzie raczej tak duża :) Na szybko sprawdzisz to na naszej porównywarce (link w stopce :) ). Zrób pełną kalkulację dla obecnego auta, a następnie zmień tylko dane odnośnie silnika uzyskasz w ten sposób dokładne różnice pomiędzy cenami.

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

18 Wrz 2015, 13:15

Dlatego na samym początku najlepiej skorzystać z porównywarki internetowej ubezpieczeń OC/AC np takiej [reklama]osobiście sam skorzystałem z takiego rozwiązania i udało mi się zaoszczędzić kupę kasy, także uważam że warto, do tego wybrałem najlepsze ubezpieczenie jak dla mnie.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 23 Wrz 2015, 09:13, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Adelos
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 11 1960
Auto: golf 3
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    XVII Moto-Piknik i Otwarty Puchar Polski WST / relacja
    "XVII Moto-Piknik za nami. Sobotnie opady deszczu nie nastrajały optymistycznie, jednak w niedzielę pogoda okazała się łaskawa. Dziękujemy wszystkim zawodnikom, kibicom i osobom które wspierają nas za dzielne towarzyszenie ...