Wyszukiwacz samochodów - jak to zautomatyzować

18 Gru 2024, 22:45

Cześć wszystkim,

Od jakiegoś czasu poszukuje dla siebie nowej 4 (G22). Ogólnie interesują mnie samochody zarówno z rynku krajowego jak i ewentualnie z zagranicy. Przeglądam codziennie kilkanaście portali w tym facebookowego marketplace'a i przeznaczam na to dość sporo czasu. Na naszych krajowych platformach jak otomoto/olx subskrybuje nowe oferty i dostaje powiadomienia, ale to działa tak sobie.

Przechodząc do rzeczy - chciałem Was zapytać, czy może znacie jakieś narzędzia/aplikacje, które pozwoliłyby mi trochę to zautomatyzować ? Typu zaznaczam interesujący mnie samochód, jego wersję i dostaje info gdy pojawi się coś nowego ? Korzystał ktoś już może z czegoś takiego ? Może jesteście w stanie coś polecić :D ?
qrk
Obserwowany

18 Gru 2024, 23:03

Sprytny wstęp do reklamy??? :naughty:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

18 Gru 2024, 23:30

Haha zdecydowanie nie, chociaż nie ukrywam, że liczę że ktoś coś podpowie, nawet w formie reklamy :D Szukam samochodu już 2 miesiąc i jest to dość nie ukrywam irytujące i czasochłonne :unsure:
qrk
Obserwowany

19 Gru 2024, 00:34

Nie ma czegoś takiego, a nawet jak jest to nie będzie działało i nie otrzymasz ofert jakie oczekujesz bo w ogłoszeniach są błędy czasem robione specjalnie więc ogólnie nie ma to większego sensu.

Pamiętam, że było kiedyś coś na podobnej zasadzie ale znaleźć tam coś to była tragedia. Ja czasem nawet jak wiem czego szukam to nie jestem precyzyjnie tego znaleźć w ogłoszeniach.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Podróż Volkswagenem, którego jeszcze nie ma
    Fabryka Volkswagena w Wolfsburgu, dział rozwoju technicznego, hala 70 – wjeżdża Golf. W hali nie ma okien, a mimo to samochód porusza się po oświetlonych słońcem ulicach. Tylko że tutaj nic nie jest prawdziwe, ...