Xantia, spalanie paliwa i gazu równocześnie

19 Mar 2011, 17:18

Witam
Zmieniałem dziś w moim Citroenie Xantii 1.8i instalacje lpg (elektryka, przewody i komputer) z D.T Gaz System na Stag 2L i teraz powstał problem że auto pracuje na bp i lpg równocześnie zamiast tylko na lpg. Sprawdziłem przełącznik i przełącza bo słychać jak elektrozawory pykają ale jak już przełączę na lpg to nie odcina dopływu paliwa a dodam że zostały mi trzy przewody wolne biegnące od komputera gazu prawdopodobnie od położenia przepustnicy i sądy lambda i nie wiem jak je podłączyć bo w gaźniku jest kilka kostek podłączonych a sonda lambda jest tak ukryta że nie sposób się do nie dostać i zobaczyć gdzie i jak te przewody są podpięte.
1. czy wie ktoś pod którą kostkę w gaźniku podpiąć te przewody od położenia przepustnicy??
2. gdzie wychodzi (łączy się kostka) od sądy lambdy, pod który przewód się podpiąć??
3. jak odłączyć pompę lub wtryskiwacze żeby odcinało dopływ paliwa po przełączeniu na lpg?

Za pomoc dziękuję
as5891
Nowicjusz

Miejscowość: otwock

19 Mar 2011, 18:25

Stary , mieszasz gaźnik z wtryskiwaczami nie wiesz jak odłączyć wtryskiwacze , więc wnioskuję , że nie masz zielonego pojęcia na temat silników . Dobra rada : zleć to fachowcowi, bo jak źle popodłączasz to możesz uszkodzić sterownik Pb , lub w najlepszym razie tak go rozkalibrujesz , że na Pb przestanie w ogóle jeździć .
wrocek66
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

19 Mar 2011, 23:18

coś w tym jest ale nie tak do końca, wiem auto jest na wtrysku ale jak odłączyć wtryski to akurat nie wiem. Taki bardzo zielony to ja nie jestem w dziedzinie mechaniki, podstawy jakieś znam widocznie za mało :sad:
as5891
Nowicjusz

Miejscowość: otwock
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia TECHNOLOGII SKYACTIV Mazdy
    Na czym polega technologia SKYACTIV Mazdy wyjaśniamy poniżej: - Technoligia SKYACTIVE-G - Technoligia SKYACTIVE-D Luty 2012 : Mazda CX-5, pierwszy z serii nowych modeli Mazdy ze wszystkimi elementami TECHNOLOGII SKYACTIV ...