Xantia vs 80 vs coś innego

17 Lip 2009, 18:32

witam.
mam zamiar kupić samochód tak w granicach 9 tys. co do nadwozia to sedan lub kombi. silnik raczej benzyna + lpg lub diesel. wiek też nie gra roli. myślałem nad audi 80. solidne auto i ładne mimo wieku ale ciężko zdobić je z dobrym wyposażeniem i klimą. ostatnio znajomy mnie poinformował że chce sprzedać swoją xantie. po obejrzeniu i przeczytaniu opinii na jej temat wydaje sie niczego sobie. auto jest z 98 roku, posiada silnika diesla 2.1 i pełne wyposażenie bez skóry. auto zadbane i na bierząco serwisowane. z innych aut to zainteresował mnie vw vento, mondeo mk2, rover 400 i laguna. vento moze być ale kańciaste jest, ford żonie sie nie podoba - więc te dwa odpadają. rostaje rover i renówka ale nie wiem co o nich myśleć. no i nie wiem czy lepiej wybrać solidne i sprawdzone auto bez wypasów dobrego producenta czy mzoe coś młodszego, lepiej wyposażonego i mniej znanego? z góry dzięki...
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

17 Lip 2009, 21:00

Za 9 tyś kupisz zadbaną Astrę I z pełnym wyposażeniem, w kombii lub sedanie z lat 2000, zależy jak wolisz. Mój znajomy kupił ostatnio taką 1.6 16V sedan, granat metalic.
Póki co nic nie robił przy niej, silnik ładnie pracuje, ma swoją odpowiednią moc w porównaniu do masy pojazdu. Spala 8 - 9 benzyny w mieście.
stasiowski121

17 Lip 2009, 21:30

a w porównaniu astry z xantią?? który lepszy?
scrolll
Początkujący

17 Lip 2009, 21:50

Jak dla mnie Astra, Xantia wygląda na dużo starszą niż jest w rzeczywistości.
stasiowski121

17 Lip 2009, 23:09

stasiowski121 napisał(a):Jak dla mnie Astra, Xantia wygląda na dużo starszą niż jest w rzeczywistości.

mi sie oba podobają. astry gniją i trzeba szukać zadbanego egzemplarza i astry z takim wyposażeniem nie dostane.
scrolll
Początkujący

18 Lip 2009, 12:01

JA bym wolał xantie
boohmacher
Nowicjusz

Miejscowość: WARSZAWA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VERVA Street Racing - Top Gear Live / relacja
    VERVA Street Racing wraz z polskim debiutem jednego z najpopularniejszych spektakli motoryzacyjnych na świecie Top Gear Live zelektryzowała niemal 60 tys. zgromadzonych na Stadionie Narodowym w Warszawie. Brytyjski show jeszcze ...

18 Lip 2009, 12:12

a moze tak Passat B4 bardzo solidny niemiec
przykladowo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wiekszosc napisze ze licznik cofniety i ja sie z tym zgodze bo tak pewnie bedzie i widze ze zastanawiasz sie nad Roverem z tego co wiem z tego forum to duzo ludzi nie moze powiedziec o nim db slowa
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2009, 13:30

barol91 napisał(a):a moze tak Passat B4 bardzo solidny niemiec
przykladowo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
wiekszosc napisze ze licznik cofniety i ja sie z tym zgodze bo tak pewnie bedzie i widze ze zastanawiasz sie nad Roverem z tego co wiem z tego forum to duzo ludzi nie moze powiedziec o nim db slowa

nie passat nie. nie podoba mi sie. w środku b3 a z zewnątrz nie za bardzo. astry nawet z 98 gnija, a xantia ma ocynkowana blache. czytałem troche opinii na jej temat i ludzie sobie chwalą to auto i raczej większych problemów nie mieli. moze warto kupić xantie?? nie wiem sam bo nigdy francuskiego auta nie miałem a znajomi różnie mówią.
scrolll
Początkujący

18 Lip 2009, 14:22

To czemu nas pytasz jak mimo wszystko wiesz że Xantia jest lepsza od Passata, Astry, i w ogóle ma lepsze wyposażenie, ocynkowaną blachę?
Jak wiesz że jest najlepsza to sobie kup i tyle.
Ja mimo wszystko bym się nie pchał w nią, wolałbym kupić Audi 80 B4 i mieć pewny, solidny, niezniszczalny niemiecki samochód z silnikiem obojętnie jakim bo każdy w tym samochodzie jest nie do za****nia.
stasiowski121

18 Lip 2009, 14:26

popieram przedmowce,wolal bym jakiegos niemca ktory jest solidny
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012