Xbox, PES3 itd. Chodzi o konsole

09 Paź 2008, 20:52

Już naprawdę dawno widziałem w jakimś programie motoryzacyjnym reklamę samochodu naszpikowanego elektroniką. Nie obyło się oczywiście bez monitorów samochodowych. Do tej pory mojemu synowi nie dawała spokoju informacja, że jest tam możliwość podłączenia konsoli (dokładnie PES2, ale to było dawno). Mój syn kupił sobie niedawno xbox'a 360 elite i chcę mu zrobić niespodziankę. Wiem, że często dłuży mu się czas podróży samochodem, więc chcę kupić monitor samochodowy, by podczas jazdy mógł korzystać z konsoli. Jednak mam dosyć stary samochód, do którego muszę dokupić monitor samochodowy, który podłącza się do "zapalniczki". Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że zdałem sobie sprawę, iż xbox na powietrze jeszcze nie chodzi. Gdzie mógłbym go podłączyć? Jedyne źródło zasilania będzie zajmować monitor. Co mogę z tym zrobić?
Będę bardzo wdzięczny za wszelką okazaną pomoc.
ckreage

10 Paź 2008, 08:45

Kolego większość konsoli w środku ma układ który zmienia prąd zmienny na prąd stały ale to już była by ingerencja w środek konsoli i lepiej się za to nie brać jak się nie ma o tym pojęcia ale zawsze możesz sprawić sobie coś takiego - [link do oferty na Allegro wygasł]

i nie podłączać pod zapalniczkę tylko bezpośrednio pod akumulator i to była by kwestia tylko przedłużenia kabli albo kupić rozgałęźnik pod zapalniczkę - [link do oferty na Allegro wygasł]

A co do monitora to już lepiej jakieś DVD i zawsze będzie można film oglądnąć :)
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

10 Paź 2008, 14:13

OK. Czyli kupuję rozgałęziacz na zapalniczkę, do jednego monitor, do drugiego przetwornicę samochodową, a do niego xboxa. A jeśli chodzi o DVD to jest za drogie dla mnie. Dzięki za pomoc.
ckreage

13 Paź 2008, 21:43

Tak naprawdę, to przetwornica, którą mi dałeś za przykład była za słaba, ale znalazłem coś innego[link do oferty na Allegro wygasł]
Mimo wszystko dzięki za naprowadzenie mnie na dobry trop i wytłumaczenie :D
Ostatnio edytowany przez ckreage, 14 Paź 2008, 17:18, edytowano w sumie 1 raz
ckreage

14 Paź 2008, 14:59

podałem tylko za przykład ale i tak jestem zdziwiony ze Xbox ciągnie więcej niż 100W.
Jeżeli można zapytać to ile watów ciągnie konsola?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Paź 2008, 17:16

170,4W. Tak jest na nalepce napisane.
ckreage

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nocne przymrozki to zmora kierowców
    Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...

14 Paź 2008, 18:39

no to sporo dzięki za wiadomość może mi się przyda kiedyś.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika