Xenon wszystko co o nim wiecie!

04 Lut 2009, 17:58

Czesc chlopaki sluchajcie,ja kupilam sobie wlasnie w hipermarkecie zarowki xenonowe po 11zl i je zamontowalam,ale jest taki problem jak wczesniej ktos pisal ze jedna swiatlo jest do gory a lewe w dol,i co najgorsze sama tego nie ustawie tym przelacznikiem bo to nic nie daje ,to ja musze jechac teraz na diagnostyke to mi to ustawia czy musze wymienic je,acha i jeszcze jedno bo ktos pisal ze nie wie jak one swieca,moi zdanie swieca przeslicznie naprawde bo oswietlaja cala droge,lecz jechal przedemna kolega i powiedzial ze go oslepiaja strasznie,wiec nie wiem co mam robic ,acha a policja moze sie czepiac takich rzeczy jak wlasnie krzywe oswietlenie bo nie wiem jak to inaczej ujac,albo czy te zarowki sa normalnie legalne no wiecie o czym mowie...dziekuje i pozdrawiam
kasiunia23
Nowicjusz

04 Lut 2009, 20:05

Z całą pewnością nie są to żarówki z homologacją.Jak policja zapragnie sprawdzić,to będą kłopoty.Co do ustawienia ich,to musisz pojechać na stację diagnostyczną i wyregulować reflektory,ale podejrzewam,że jak diagnosta zobaczy co to są za żarówki,to od razu ci powie,że ich się nie da wyregulować,bo tak w większości jest - nie można ich wyregulować,a jest to wina konstrukcji żarówki.Ale spróbować możesz.A czy lepiej świecą?Zazwyczaj jest tak,że dają niebieskie światło(co też jest niezgodne z przepisami) i świecą ciemniej.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lut 2009, 10:45

A może w tym passacie miał czujniki świateł Question
Ze same się włanczaja i wyłanczaja ?

jak czujnik świateł? to dlaczego jak mu nie świeciły xnenony to świecily postojowe + te dolne na zderzakach, przeciwmgielne

kasiunia23 ale ty nie masz xnenonów tylko zwykłe h4 pomalowanie błękitną farbą
piotrauto
Stały forumowicz

05 Lut 2009, 18:50

Koleś mógł włączyć tryb automatyczny.Auto myśli za kierowcę.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

05 Lut 2009, 18:58

i własnie boje sie tych wszystkich trybów
auto juz zaczyna za ciebie samo parkowac samo hamowac przed przeszkoda i przysieszac
niedlogo beda auta co bedą same jezdzic
po co komu takie auto
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

05 Lut 2009, 19:04

Żeby się ostro nawalić i jakoś wrócić do chałupy :lol: .
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 19:20

to wolal bym wziasc taxowke
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 20:54

siema, no jesli chodzi o swiecenie to swieca ba bioalo nie nie na niebiesko ladnie swieca tylko wlasnie problem jest ze jedno swieci do gory a drogie na dol,no jutro pojade na diagnostyke i zobaczymy co powiedza bo jak nie mozna to po prostu wymienie na zwykle jakie mialam
kasiunia23
Nowicjusz

06 Lut 2009, 10:25

motorro napisał(a):Koleś mógł włączyć tryb automatyczny.Auto myśli za kierowcę.

no i co auto by wlączało same przeciwmgielne zamiast xnenonów nierozumiem zbytnio tego
piotrauto
Stały forumowicz

06 Lut 2009, 10:34

ja... ja...
ja wiem... :D
mial spsutą elektryke i to wszystko hehe :D
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 15:51

Może nigdzie nie pisało, ale jak ja konfigurowałem sobie wyposażenie do pasata to mogłem wybrać że będą to albo tylko reflektory przeciwmgielne, albo tylko światła do jazdy dziennej, albo to i to.Taki reflektor ma 2 zarówki w jednej.Tak jak krótkie i długie w niektórych lampach starego typu.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 19:29

Mam problem z xenonami 12000k w Opel Vectra. wszystko jest OK dzialaja ale jak uruchomie samochod to po chwili sie wylaczaja, dlaczego? Pomozcie Dzieki
greglive
Nowicjusz

06 Lut 2009, 23:13

Czesc Wszystkim. Kupilem HID xenony 12000K 23000V zamontowalem, dzialaja wszystko jest OK ale jak uruchomie samochod to po chwili gasna!!! Dlaczego, czyzby potrzebowaly wiecej mocy? To jest Opel Vectra C. Pomozcie Dzieki :D
greglive
Nowicjusz

07 Lut 2009, 09:54

ale jaja 23KV mają xnenony?
akumulator ma tylko 12V a nie 23000V

to mozna jezdzic ze światłami do jazdy dziennej i xenonami naraz?
piotrauto
Stały forumowicz

07 Lut 2009, 12:32

12000K to jest moc zarowek a 23000V to pisza na transformatorze ale to jest bez znaczenia. Po prostu nie dzialaja jak sie uruchomi silnik po chwili gasna a jak zgasze silnik to znow swieca?! Moze trzeba jeszcze jakos podlaczyc do akumulatora, skoro dzialaja przy wylaczonym silniku :?
greglive
Nowicjusz