Xenony . jakie żarówki do tego ? bi xenony ??

23 Maj 2011, 02:27

WITAM !! Posiadam w swoim samochodzie zestaw HID Xenon 6000k. Niestety odległość na jaką rzucane jest światło nie zadowala mnie(praktycznie za 2metry przed samochód). być może wysterczyłoby po prostu podnieśc je trochę do góry. Lampy mniej więcej takie : http://diolut.pl/priv/lampa2_1.jpg
i tu moje pytanie : na jakie żarówki mam wymienić w xenonie aby barwa była bardziej biała(aktualnie delikatnie wpadająca w niebieski), oraz na jakie żarówki do świateł drogowych aby była mniej więcej taka sama barwa świateł ?? A może pomyśleć tu po prostu o zakupie zestawu bi xenonów ?? niestety w tym temacie jestem kompletnie zielony ;//
artekbartek2
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

23 Maj 2011, 15:37

A może zamiast podnoszenia porządna regulacja w jakimś dowolnym warsztacie gdzie mają do tego sprzęt? A poza tym skoro masz takie reflektory jak na zdjęciu to nie potrzebny ci bi xenon bo w tej lampie światła mijania i drogowe są oddzielnie. Na długie możesz założyć np. Philips Blue Vision Ultra. A co do tej barwy xenonów piszesz że masz 6000k więc to mniej więcej wygląda tak jak tu:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

więc możesz kupić 5000k to będzie bardziej białe. 8000k jest już bardziej niebieskie a 4300k bardziej żółte, dla mnie najbardziej białe wydaje się 6000k. U siebie w Hondzie mam H4 6000k bi xenony i jestem zadowolony. ;)
Ps. Zobacz też w jakim stanie masz reflektory,odbłyśnik,soczewkę może wina leży też po tej stronie?
CIVIC14
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

23 Maj 2011, 16:29

tzn właśnie chodziło mi o regulację, przyznam, że kupiłem auto z takimi światłami i dlatego nie za bardzo wiem co i jak ;/ Oki z tego co czytałem to Osram Silverstar są dobre czy to prawda ? I czy same dokupienie żarówek 5000k do tego co mam wystarczy ? I czy to jakiś konkretnych firm ? Czy wtedy barwa będzie mniej więcej taka sama gdy do świateł mijania włączę światła drogowe ? jeszcze mam jedno pytanie - w reflektorach wokół żarówek mam takie obwódki, które świecą się na pomarańczowo(nie wiem jak to się nazywa) czy w nich dam rade także zmienić żarówki aby świeciły w takim kolorze jak xenon ?
dzięki za odpowiedź
artekbartek2
Nowicjusz

23 Maj 2011, 21:16

artekbartek2 napisał(a): w reflektorach wokół żarówek mam takie obwódki, które świecą się na pomarańczowo(nie wiem jak to się nazywa) czy w nich dam rade także zmienić żarówki aby świeciły w takim kolorze jak xenon ?

Teraz to już zupełnie nie rozumiem chodzi ci o ringi? Powiedz jaki masz samochód i który to rocznik to bym sobie zobaczył dokładnie.
artekbartek2 napisał(a): I czy same dokupienie żarówek 5000k

To w końcu ty chcesz mieć żarówki xenonowe czy prawdziwy zestaw składający się z przetwornic okablowania i palników xenonowych?
artekbartek2 napisał(a):Oki z tego co czytałem to Osram Silverstar są dobre czy to prawda ?

Tego nie wiem bo nigdy ich nie używałem, ale jak nie chcesz drogich Philipsów to polecam ci Bosma extreme white są naprawdę dobre świecą mocnym białym światłem.
CIVIC14
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

23 Maj 2011, 23:02

mam audi a4 1999r.tutaj link do lamp :

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

chodzi mi o to aby wszystkie te swiatla byly mniej wiecej takiego samego koloru - przynajmniej xenony i te ringi jesli to sie tak nazywa :)
zestaw mam - cale okablowanie przetwornice itd tylko to 6000k. i czy do tego beda pasowaly 5000k czy musze kupowac caly nowy zestaw ? przepraszam ze sie tak dopytuje ale na tym kompletnie sie nie znam ;//

[ Dodano: 25 Maj 2011, 15:53 ]
co myślicie o Osram Silverstar na drogowe, i Philipsa Night Guide 3 Color Safety w soczowke na mijania ??

[ Dodano: 26 Maj 2011, 17:27 ]
to jak nikt nie pomoze mi w zakupie zarowek ? mam audi a4 z 99 i slabo swieca swiatla mijania - jakie zarowki kupic ? badz zarniki do xenonu ??
artekbartek2
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Volkswagen T5 4MOTION
    Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...