Xsara 2 1.4 do oceny warto kupic

15 Sie 2015, 08:46

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ogłoszenie również jest na olx,nigdy nie miałem styczności z francuzami słyszałem o belce skrętnej ze nie lubi naszych dróg (kosztowna wymiana około 1600zł wytrzymuje 150tys ale u nas to 100tys ) podobno problemy z elektryką itp
Jestem ciekaw waszych opinie na temat tego auta ,wiem ze ma podwójny ocynk a to ważne, auto by stało pod chmurką , wiem tez ze jak miało dzwona to całe szybko będzie rude :))
robi82
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2010
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: HONDA

22 Sie 2015, 19:12

Witaj.
Samo auto jak najbardziej ok. Co do blachy to tak jak wspomniałeś całość była w ocynku jednak po jakimś grubszym dzwonie ruda może się pojawić. Co do elektryki to przede wszystkim sprawdź sobie stan wiązek drzwi bo lubią się pokruszyć. A tak to auto bez zarzutu chociaż silnik 1.4 nie cechował się wybitną dynamiką. Jeżeli będziesz miał jakiś pytania bardziej szczegółowe to śmiało pisz bo siedzę trochę w temacie i sam jestem posiadaczem Xsary.
Pozdrawiam
piotr03
Początkujący

Prawo jazdy: 10 10 2011
Auto: Citroen Xsara
Silnik: 1.6 TU5JP4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna

24 Sie 2015, 19:19

Niestety auto zostało sprzedane echh a mało brakowało ,co do silnika wiem ze 1.4 to słaby jest do tego modelu ale do toczenie sie jest ok najlepszy 1.6 ale kupić zadbane auto graniczy z cudem jeszcze od rzeczywistego polskiego pierwszego właściciela to rzadkość wiec lepiej słabiej wyposażony niz zajeżdżony i zaniedbany samochód ,nic szukam dalej może cos innego z dobrym ocynkiem nowsze mi polecisz .
robi82
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2010
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: HONDA

03 Paź 2015, 18:34

Szkoda, że nie udało Ci się jej kupić. Wiem, że nie łatwo jest kupić Xsarę w dobrym stanie z wiarygodnego źródła ale jeżeli podoba Ci się ten samochód to nie porzucaj poszukiwań bo i na naszym, polskim rynku czasem zdarzają się prawdziwe perełki. Co do tego co mogę Ci polecić innego, dobrego i z ocynkiem to musiałbym się nieco dłużej zastawić. A może podpowiesz jakiego auta szukasz, czy do miasta czy bardziej rodzinnego i użytkowego? Z czystym sumieniem (oczywiście jeżeli spodobała Ci się Xsara) mogę Ci polecić Peugeota 307. Praktycznie to samo ale czasem trafiają się lepiej wyposażone wersje z ciekawymi dodatkami.
piotr03
Początkujący

Prawo jazdy: 10 10 2011
Auto: Citroen Xsara
Silnik: 1.6 TU5JP4
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...