Yaris, fiesta czy corsa

16 Kwi 2010, 22:02

który z poniższych najbardziej opłaca sie kupić pod względem ekonomi, spadku ceny w kolejnych latach, jakości wykonania, wyglądu, (stosunku jakości do ceny)

[ Dodano: Pią Kwi 16, 2010 23:06 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oto linki
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

16 Kwi 2010, 23:25

zdecydowanie yaris, najmniejszy spadek ceny, czesci tanie choc nie tak jak u opla czy forda, ale nie ma tragedii , jak wiadomo toyota cieszy sie dobra opinia, silnik 1.0 w tym yarisie to chyba ogolnie rzecz biorac jedyny silnik 1.0 ktory bym polecil w kategorii aut malych.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

17 Kwi 2010, 19:30

na pewno nie bierz tej corsy,posiada ona kiepski 3 cylindrowy silnik o niskiej kulturze pracy, często pada w niej łańcuch rozrządu, osobiscie zastanowił bym sie nad fordem fiestą
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

17 Kwi 2010, 22:06

Raz mi sie zdarzyło przejechać Yarisem wujka,autko jest strasznie małe w środku (siedziałem na fotelu pasażera i praktycznie nie miałem miejsca na nogi szczerze mówiąc :roll: ).Z tych trzech co podałeś brałbym Fieste albo Corse ale to z silniczkiem 1.2 minimum no i rzecz wiadoma ze wspomaganiem.

Dość ładnie wyglądająca z Twojego województwa:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodorowa ciężarówka Toyoty na ulicach Los Angeles
    Mieszkańcy Los Angeles i Long Beach będą mieli niedługo okazję oswoić się z widokiem zaskakująco cichej ciężarówki. 23 października rozpocznie się długofalowy test prototypowego samochodu ciężarowego Toyoty napędzanego ...
    Żółte światło na sygnalizatorze to już nie zielone!
    Co robią kierowcy, gdy zbliżają się do skrzyżowania, a światło zmienia się na żółte? Jest to pytanie które powinniśmy zadać również sobie będąc kierowcą. W praktyce wygląda to tak że jedni w pośpiechu ...