REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie,
Szukam autka do 10 tys, niezawodnego, z wyższym zawieszeniem (jeżdżę z dzieckiem, będzie mi wygodniej go wsadzać). Najlepiej typu miejskiego, jakiś minivan, super by było z panoramicznym dachem.
Zastanawiałam się nad takimi modelami:
1. Smart Forfour - dla mnie ideał, opinie ok, ale co z niezawodnością? Bardzo ciężko znaleźć więcej informacji na jego temat. Te auto najbardziej mi się podoba pod względem wyglądu (panoramiczny dach), jednak najważniejszy jest dla mnie względnie tani serwis i niezawodność.
2. Suzuki Ignis - strasznie mi się podoba, ale ktoś coś wie o kosztach utrzymania? Też mało opinii...
3. Toyota Yaris I z klimą - ideał nr 2, ale coś za dużo ich jeździ... Znalazłam za ok 10 tys Toyotę Yaris II, z przebiegiem 320 tys - ta mi się bardziej podoba. Ale z jakimi kosztami wiąże się taki duży przebieg przy nowszej generacji?
4. Honda Jazz - bardziej praktyczna od Yaris, ale minusem są ponoć drogie części. Ktoś coś wie na ten temat?
5. Mazda 2 - dużo pali, ale za to bardzo mi się podoba. Tylko co z korozją i kosztami napraw?
6. Mitsubishi Colt - drogie naprawy i serwis? Już chyba wolę Jazza, ale wnętrze ma ładne.
7. Inne i tańsze: Skoda Fabia, Opel Corsa C, Ford Fiesta mk6, Daihatsu YRV/Sirion. Jak one wypadają na tle tych 1-6? Niestety niektóre mają dość nisko siedzenia... Ale jeśli miałabym zaoszczędzić kupując je, jednocześnie nie bojąc się nimi jechać daleko na wakacje, to byłabym za.
Z góry dziękuję za wszelkie opinie.