Z cieżarowego na osobowy

04 Cze 2010, 22:09

Witam chce kupić samochód okazało sie że samochód jest zarejestrowany jako ciezarowy na 2 osoby ale nie ma kratki ma normalnie wszystkie siedzenia kanape itd. i mam pytanie jak zarejestrować samochód jako osobowy jakie beda tego koszta czy bede musial placic jakas akcyze ? samochod byl w 2009 sprowadzony z niemiec obecnie jest zarejestrowany w polsce
energy259
Nowicjusz

05 Cze 2010, 19:25

energy259 napisał(a):mam pytanie jak zarejestrować samochód jako osobowy

Nie ma z tym zadnego problemu.Z tego co napisałes to kratki nie a siedzenią są na 5
osob.. :?: :?: Mimo tego jedziesz do warsztatu ktory ma w zakresie dzialalności
Nr.5020A.Muszą Ci wystawić f-re o treści:dokonano demontazu kratki rozdzielającej
przestrzeń ład.od pasazerskiej.Zamontowano siedzenia oraz pasy bezp.w fabrycznych
punktach mocowania.Fra potrzebna jest Ci do WK przy przerejestrowaniu poj.
Udajesz się pozniej na SKP i robisz BT na tzw.zmiany.Jezeli jest wszystko ok. to
diagnosta wystawia Ci zaswiadczenie i kasuje 180.-..... :grin:
Po tym wszystkim bierzesz f-rę,zaświadczenie z SKP oraz dokumenty i azymut do WK.
energy259 napisał(a):czy bede musial placic jakas akcyze ? samochod byl w 2009 sprowadzony z niemiec obecnie jest zarejestrowany w polsce

A za co masz płacic akcyzę.... :?: :?: Przeciez samochód jest zarejestrowany a więc
juz ktoś wcześniej to załacił... :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

06 Cze 2010, 14:21

nie no tak ale samochód był sprowadzony jako cieżarowy a za cieżarowe nie ma akcyzy a za osobówki jest i to spora jak silnik 3.0 :D i właśnie sie zastanawiałem czy nie bede musiał płacić po przerobieniu na osobowy ale spoko dzieki.
energy259
Nowicjusz

08 Cze 2010, 21:08

Prawdopodobnie akcyza będzie do zapłaty.

Dla pewności sprawdź w swoim urzędzie celnym bo trzeba się liczyć z dopłatą 3,1% dla 2000cm3 albo 18,6% powyżej tej pojemności

O tym co usłyszałeś w UC napisz na forum albo na mój priv bo informacje na temat są różne.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wywiad z Adamem Małyszem - I rajdowym Mistrzem Polski
    37. miejsce w Dakarze 2012 na Mitsubishi Pajero, Puchar Polski i Mistrzostwo Polski w Mitsubishi L200 - ten sezon wydaje się niezwykle udany? Udany to mało powiedziane - jestem szczęśliwy, że wszystko nam się tak dobrze układało, ...