Z Dziwisz się!

05 Gru 2009, 11:07

Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski już zapowiedział ,że z racji szukania oszczędności dla budżetu miasta nie będzie najbliższej zbiórki pieniędzy w ramach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy,której koszty oscylują w granicach 300 tyś .zł.Kraków każdego roku otrzymuje od Fundacji Jurka Owsiaka sprzęt medyczny wartości miliona zł.Najbliższy finał WOŚP ma się odbyć pod hasłem pomocy dzieciom z chorobami nowotworowymi a w Krakowie znajduje się drugi co do wielkości szpital dziecięcy w Polsce z wiodącym oddziałem onkologii dziecięcej.Obiecał za to Dziwiszowi milion zł. na mega -budowę papieskiego miasta oraz obiecał mu 98 %bonifikaty na zakup dwuhektarowej działki pod wojtyłowe sanktuarium :!: Ja gdy o tym przeczytałem zabolało mnie w krzyżu,jak wam się to podoba?Zapraszam do dyskusji :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Gru 2009, 14:36

Nie rozumiem WOŚP ma nie być bo oszczędności :shock: , a na Kościół i księży pieniądze są:?: :!:
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

05 Gru 2009, 16:09

No to kochani.... Zobaczcie z jakiej on jest opcjii partyjnej :twisted: i w najbliższych wyborach samorządowych, które będą w przyszłym roku, głosujcie po prostu na kogo innego. :mrgreen:
Jolinka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

05 Gru 2009, 16:24

Ja gdybym był Jurkiem to przeszedłbym przez rozum prezydentowi ,który dynda na sznureczku Dziwisza albo inaczej, jest pacynką na jego delikatnym paluszku ,ogłosiłbym wszem i wobec,że pieniądze zbierane w Grodzie Kraka pójdą na bardziej szlachetny :evil: cel,czyli sanktuarium,po zbiórce pojechałbym pod apartamenty Zataisty,zagwizdał bym ,gdyby on wychylił głowę z okna pokazałbym mu gest Kozakiewicza a kasę oddał dzieciom! :mrgreen: Rydzyk już podobnie zrobił kiedyś i uszło mu to na sucho,przypominam zakosił ok.100 milionów dolarów i milion świadectw udziałowych i wpakował na swoje konto,Stocznia powąchała tylko zapach menniczego druku! :mrgreen:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

05 Gru 2009, 22:55

Na moje (nasze) szczęście (nieszczęście) Owsiak nie zniży się nigdy do ich poziomu :!:
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

06 Gru 2009, 00:39

Będzie dla potomnych.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gniazdo, wtyczka OBDII - opis pinów
    Co to jest gniazdo OBDII i co oznaczają poszczególne piny? OBDII to skrót od angielskiego terminu On-Board Diagnostic level 2. Jest to standard obowiązujący w samochodach i pozwalający na podłączenie urządzenia ...

06 Gru 2009, 09:49

Wiecie o tym Panowie,że Włosi chcą oskarżyć Z Dziwisz się o to ,że taił ekscesy pedofilskie Krk? U nas o tym cicho a we Włoszech głośno,ja się zastanawiam na czyich sznureczkach dyndają nasi dziennikarze,to jeszcze nic,Amerykanie zamierzają oskarżyć niejakiego Benia szesnastego(czytaj szefa naszego okupanta watykańskiego) o to samo,ten gość był już w latach siedemdziesiątych twórcą traktatu nakazującego tajenie i nieujawnianie wszystkich wstrętnych uczynków pracowników korporacji watykańskiej od najwyższego do najniższego szczebla.Ten traktat jest pod nazwą Crimine jakoś tam ,drugiego członu nie pamiętam.Komu się podoba to,że gruba kasa z naszego biednego kraju jest transferowana do tych pasibrzuchów watykańskich,zasila włoską mafię!Ta religia nie jest naszą religią chrześcijańską tylko rzymską,wiecie o tym ,że w zamachu na Wojtyłę byli zamieszani kardynałowie watykańscy?!Całe Włochy o tym grzmią a u nas cisza!Jakoś cicho jest u nas o Komisji Majątkowej ,która przydziela kościołowi bezprawnie tysiące hektarów ziemi a ci sprzedają ją na pniu lub dzierżawią,jesteśmy okradani jako naród okrutnie :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

14 Gru 2009, 19:21

Polska nieoficjalnie jest PAŃSTWEM WYZNANIOWYM, więc takie operacje, jak sprzedaż za bezcen, dotacje do inwestycji Kościoła Katolickiego czy prawo pierwokupu wcale nie powinny dziwić. Szkoda tylko, że tymi decyzjami nie interesuje się NIK. A nawet gdyby się interesował, to i tak nie wykrył by nieprawidłowości, bo w jego strukturach zasiadają ci sami ludzie, którzy robią interesy z purpuratami.

Polska a raczej Polacy to idiotyczny naród, nie potrafiący sie zdyscyplinować i trzymać pewnych zasad. Co chwila słychać w mediach, że Polska jest ostatnim krajem w czymśtam, jesteśmy najgorsi a to w tym a to w tamtym, że marnotrawimy kupę kasy, a w świecie mają nas za NIC. I to sie nie zmieni wraz z nastepnymi wyborami ani z tymi za 25lat. Bo dalej władzę bedą sprawować POLACY... :evil:

Jedyna opcja to wyjechac na zachód do cywilizowanych, bogatszych krajów, puki jeszcze na dobrze nie wsiąkliśmy w ta szara rzeczywistość... A reszta niech sie dalej kisi w tym polskim bagnie.
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość

14 Gru 2009, 21:58

Hajs ale odwaliłeś Trabanta!Ostatnio miałem materiały na temat renowacji tego samochodu,wiesz o tym ,że Niemcy zaczynają mieć hopla na jego punkcie?!Ile czasu poświęciłeś na doprowadzenie go do takiego stanu?! Co się tyczy tego problemu,który poruszyłeś,to?! Jeśli jesteś policjantem i złapiesz wysokiego rangą członka Krk powiedzmy po kielichu za kółkiem i nie puścisz go wolno,wylatujesz z roboty,jeśli jesteś prokuratorem i nie przymkniesz oka wylatujesz z roboty,zniszczą cię! Władzę mamy taką,nauczyciele boją się bo wylotka z roboty,znam życiorys Glempa ,jego nazwisko prawdziwe brzmi Glemb,za młodzieńca należał do komunistycznej organizacji ZMP,ostro w niej działał itd.Rządzący się ich boją tylko dlatego ,że ludzie są podatni na sugestie kogo wybierać,całe społeczeństwo musi się w końcu zbuntować bo u nas zawsze będzie bieda.Krk zależy na tym byś się bał Boga,to jest ich bat,nie wolno ci ich krytykować bo wtedy jesteś Ateistą :!: :shock: Kto w to wierzy?!Tylko moherowe babcie.Chodzi tylko o kasę,Rydzyk kocha babcie moherowe bo dają mu kasę,mohery kupują jego miłosć i przychylność kasą,to w pewnym sensie jest kurestwem :mrgreen: Kupujesz czyjąś miłość kasą ,jak to inaczej nazwać!Gdyby mohery nie dawały temu żebrakowi,MEGA ŻEBRAKOWI kasy to widziałbyś co by się działo :!: :twisted: Dzięki Hajs za podjęcie tematu :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP