Z okazji dnia matki: nowy samochód dla mamy 40-50 tys. :)

26 Maj 2010, 22:03

Może Kia Venga? Za 50k powinnien być w miarę nieźle wyposażony.
A może naprawdę Fiat i Punto?- mają być teraz te dziwne promocje, co salon przez noc będzie otwarty i samochody będą o parę procent taniej, ale czy w ten weekend czy w który w niedługim czasie to ja pojęcia nie mam.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

26 Maj 2010, 22:04

No też na początku wpadłem na niego i nawet jest propozycja wyżej.Ja szczerze polecam bo troche nim sie jeżdziło na L :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2010, 06:49

to do całej gamy już podanej ja zaproponuje suzuki swift.
Slimbarti
Nowicjusz

Miejscowość: Sląsk

27 Maj 2010, 08:23

Niech założyciel tematu podsumuje modele i na czym sie skupiamy, co odrzucamy bo chaos zaczyna panowac :grin:
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

27 Maj 2010, 09:56

No dokładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2010, 14:37

Ford Ka to jej się nie spodoba. Kia też odpada, bo marka mamie nieznana :P Fiat Punto to dobre auto i będę chciał mamie pokazać, ale wątpię, żeby chciała Fiata. Tak samo nie polecajcie Skody, ani Daci.

Z tych powyższych najlepszą propozycją jest Seat Ibiza.

Ale dziwie się, że nie polecacie francuskich aut, ja chciałem mamie pokazać na pewno Peugeota 207 i nowe Clio. Sądzicie, że to słabe auta? Moim zdaniem są atrakcyjne cenowo i mają niezłe wyposażenie w standardzie i tanie opcje.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-GSE
    Powody do dumy mają również inżynierowie odpowiedzialni za stworzenie jednostki V8 2UR-GSE. To wolnossący motor, który jest sercem sportowych Lexusów z ostatnich lat. Dzisiaj jednostkę znajdziemy pod ...

27 Maj 2010, 14:47

skóra napisał(a):Tak samo nie polecajcie Skody

Dlaczego ? Nowe Skody robi już VW więc nie wiem skąd Twoja niechęć

A co do auta Francuskich to jak najbardziej polecam, sam posiadam Renault :razz:
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

27 Maj 2010, 14:52

Mamie nie podobają się te samochody, image etc. Co ja będę tłumaczył, wiesz jak to jest, każdy swoje wie, że czechosłowacka skoda to szajs :P
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

27 Maj 2010, 16:57

skóra napisał(a):Mamie nie podobają się te samochody, image etc. Co ja będę tłumaczył, wiesz jak to jest, każdy swoje wie, że czechosłowacka skoda to szajs :P

Ja tak nie myśle. Fakt, nikt bym sobie skody nie kupił bo to zupełnie nie ten target ale jako wozidełko jest to całkiem niezłe auto, ostatnio nawet całkiem zyskuje na "prestizu" za Skode na pewno trzeba zapłacic więcej niż za Renault czy Citroena.

[ Dodano: Czw Maj 27, 2010 17:58 ]
hosearmando1 napisał(a):
skóra napisał(a):Tak samo nie polecajcie Skody

Dlaczego ? Nowe Skody robi już VW więc nie wiem skąd Twoja niechęć

Volkswagen robi Volkswagena, Skoda robi Skode a Unimil robi prezerwatywy.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

27 Maj 2010, 17:07

Tylko że Skoda robi Skodę z tych samych części i wg tych samych planów co Volkswagen robi Volkswagena...

Może:
1. KIA Venga, tylko nie brązowa ale biała, wygląda całkiem fajnie,
2. Seat Ibiza, też fajny chociaż ubogo wyposażony
3. Renault Clio, jeśli da radę to z silniczkiem TCE, a jak nie to dla kobiety też się nada :)
4. Fiat 500? Mały, ale oryginalny i ładny.
5. Hyundai i20

Corsę ma moja dziewczyna i Corsy bym ci nie polecił (Corda D i Grande Punto to w zasadzie jedno i to samo auto), unikaj jej jak ognia, długo by tu pisać czemu: 3 lat nie ma a już zaliczyłą 3 razy serwis (w tym raz na lawecie), wnętrze kiepsko wykończone (skóra na fotelach się pruje, schowki odstają, na niektóych nierównościach auto skrzypi i trzeszczy, powyżej 90-100km/h już słychać świst powietrza jakby uszczelek nie było), a włączenie klimatyzacji wymaga wciśnięcia pokrętła, przekręcenie pokrętła, wciśnięcie jeszcze raz, przekręcenie i znów wciśnięcie (tak samo wyłączenie) - nie muszę mówić jakie to upierdliwe. Pokrętła od włączenia świateł nie widac bo kierownica zasłania, więc przeciwmgielne i regulację oświetlenia deski wciskasz po omacku. Ogólnie na pierwszy rzut oka Corsa wydaje się być fajna, ale po dłuższym zaznajomieniu wychodzi z niej jak bardzo jest nieprzemyślana i kiepsko wykonana.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka