Z Polski do Afryki, Czym? Proszę pomóż

09 Mar 2008, 22:22

Właśnie jestem w połowie planowania wycieczki z Polski do Afryki , i potrzebuję kupić sobie auto którym tam dojadę. Sprawdiłem i niestety przez niekture państwa przejazd będzie nieco utrudniony , ponieważ nie ma tam nawierzchni asfaltowych , a ponadto z tego co się dowiedziałem to w kilku miejscowościach trzeba będzie pokonać coś tego typu :

http://www.geozeta.pl/popup2,style/imag ... g,artykuly

Do wyjazdu mam jeszcze rok ale kompletnie nie wiem jaki samochud kupić , chciałbym sprowadzić auto ze stanów ale wtedy musiało by być koniecznie do pojemności 2.0l (opłaty).
Auto to będzie dla mnie prawdopodobnie tylko na okres wyprawy(1 rok) a potem na sprzedaż.
Chciałem się zmieścić w granicy 10.000-30.000 tyś. Im tańsze tym lepsze.(ale żeby mi się nie rozkraczyło po drodze:)

Bardzo proszę o pomoc w wyborze samochodu , wszelkie wasze typy będę na bieżąco sprawdzał:)
lukaszd2007
Nowicjusz

0

10 Mar 2008, 01:50

No dobrze bo widze że być może ciężko jest na podstawie postu powyżej coś pomóc więc:

Auto to ma:

-Jako , że wyjazd jest z Polski więc do Afryki trochę jest , niech wyciąga bez problemu przynajmniej 150km/h
-Ma być jak najtańsze , jest duża możliwość że wróci porysowane być może jakieś wgniecenia:(
-ale fajnie by było gdyby nie zawiodło mnie na środku pustyni w Maroko:)
-Jeśli będzie bardzo tanie to wygląd mnie nie interesuje ,tylko jego przydatność w trudnych warunkach.
-Jeśli będzie drogie (15.000-30.000) to niech chociaż oprócz przydatności ładnie wygląda:) (wtedy postaram się go nie zarysować)
-Autko to będzie służyć mi za 5* hotel więc niech będzie miejsce na
185 centymetrowe zwłoki:)

-No i najważniejsze niech pali jak najmniej!!!
nie wiem jak jest z gazem w Afryce więc gaz odpada:)
lukaszd2007
Nowicjusz

0

10 Mar 2008, 10:22

nie powielaj tematów w różnych działach:
https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... highlight=
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti T40 to już ponad 80-letni zabytek
    Przedwojenne Bugatti T40 Macieja Pedy. Samochody od zawsze zajmowały specjalne miejsce w sercach jego rodziny. W 1968 roku ojciec Macieja zakupił pierwsze auto zabytkowe – Studebakera, w którym zakochał się od ...