Za ile wystawić Toyotę Avensis 2.0D 2004?

14 Lut 2019, 12:56

Liftback, 2.0d (D4D), 282 000 km przebiegu, 2004 rok, pierwszy właściciel. Do wymiany sprzęgło i kilka innych drobnostek do zrobienia jak w każdym starym aucie. Za ile to realnie wystawić, żeby się sprzedało, żeby nie stało w ogłoszeniu rok? Za ile realnie pójdzie?
aGradory

14 Lut 2019, 13:14

Co jest do zrobienia oprócz sprzęgła? Jak auto prezentuje się wizualnie?
Myślę, że około 11,5 tys.to kwota od której możesz wyjść, niestety ale większość osób szuka auta bez wkładu.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

14 Lut 2019, 13:34

Akumulator do wymiany, nie działa otwieranie z kluczyka (obu kluczyków, ale centralny zamek działa), silnik bierze olej, ale to chyba norma, czasem cieknie gdzieś z tyłu i wtedy cuchnie w środku, światła do spolerowania, jedna felga jest 6" zamiast 6,5". Wizualnie ujdzie. Ma komplet opon letnich i zimowych. Połowę z tych wad 99% ludzi by ukryła. Ja jestem tym 1%.
aGradory

14 Lut 2019, 15:34

jeżeli wizualnie ładne to może ktoś 10 tys da...ale to tylko może
Ale z tym dwumasem to ciężko będzie Ci to sprzedać, tzn. inaczej , może nie ciężko ale cudów cenowych nie oczekuj
Bo wystawisz za 10 000zł i będą Ci janusze przyjeżdżać i zbijać na nowe sprzęgło 2000zł
Ewentualnie wystawić i wszystko bardzo dobrze opisać.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

14 Lut 2019, 15:39

Robić to wszystko i wtedy sprzedać? Odzyska się to, co się włoży? Nie chce mi się w ten prehistoryk inwestować.
aGradory

14 Lut 2019, 15:43

to wystaw za 8,5 tys napisz że dwumas do wymiany i może pójdzie na Ukraine :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...
    Koenigsegg Regera hybrid – 2,8 sek., 1500 KM
    Kto da więcej za sportową hybrydę? W tej kategorii, hybrydowe coupe ze Szwecji jest absolutnym zwycięzcą i najmocniejszym seryjnie produkowanym autem z napędem spalinowo-elektrycznym na świecie. Napędza go benzynowy silnik ...

14 Lut 2019, 15:51

Może dwumas nie jest jeszcze do wymiany? Wielu januszy nie takie "drobnostki" jak koło dwumasowe olewa.
aGradory

14 Lut 2019, 16:07

Gradory napisał(a):Może dwumas nie jest jeszcze do wymiany?
moze nie ale robi sie odrazu kpl. Myślę ze 8 to realna cena. Opisz usterki i dopisz cena nie podlega nego
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lut 2019, 18:18

I to jest premia za uczciwość. Handlarz by kupił sprzęgło na złomie. O wymianie dwumasy by nawet nie myślał. Z klientem umawiał by się w dzień, żeby nie było widać nędznego świecenia porysowanych świateł w nocy. Sprzedawałby przy bezdeszczowej pogodzie, żeby nie było czuć i widać przeciekania, a o zużyciu oleju by nawet nie wspomniał. Przebieg by auto miało 150 000 km. "Auto idealne, mały przebieg, nie wymaga wkładu. 13 000 zł".
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
aGradory

14 Lut 2019, 19:31

Ale masz problem, oddaj auto do przepolerowania, za 300zł masz auto bez rysek i reflektory ładne, dokup koło takie jakie ma być, daj do prania środka za ok 150zł przepiorą , będzie ładnie i czysto, napraw przynajmniej ten centralny, usuń ten wyciek przy silniku i go umyj żeby nie śmierdziało, wkład 700 - 900 zł i inaczej będzie to przynajmniej wyglądać i nie psiacz na handlarzy, bo oni przynajmniej starają się żeby auto wyglądało. :lol:
Dwumas to nie problem, rzecz która jest częścią eksploatacyjną, po prostu zużywa się, w ostateczności wymień, może z jakiegoś anglika używany ale w dobrym stanie . Wtedy masz szansę na większą kwotę ...ale teraz i tak ogólnie diesel jest i tak tańszy o jakieś 30% od benzyniaków.
A jak masz problem to dawaj do mnie tego AVE i 2000zł i masz furkę na tip top :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

14 Lut 2019, 19:46

andrewb25, OK, chciałbym uniknąć sytuacji, takiej, że wystawię za 8 000, ktoś (handlarz) kupi i za 2 tygodnie zobaczę to auto w serwisie aukcyjnym wystawione za 13 000.

Co do sprzęgła, to jeszcze bierze, nie ślizga się, ale jest blisko końca.
aGradory

14 Lut 2019, 20:01

Gradory napisał(a):chciałbym uniknąć sytuacji, takiej, że wystawię za 8 000, ktoś (handlarz) kupi i za 2 tygodnie zobaczę to auto w serwisie aukcyjnym wystawione za 13 000.
ale co Cię obchodzi co ktoś dalej z tym autem zrobi? jak Cię boli to zrób tak jak handlarz i czekaj na jelenia i później odbieraj telefony z wyzwiskami, zastraszaniem itd.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

14 Lut 2019, 20:10

Kao, nie potrafię oszukiwać. Poprzedni samochód sprzedałem uczciwie, powiedziałem wszystko, co w nim było do zrobienia i ten, kto go kupił, dzwonił już 3 razy, ale z zapytaniem, czy nie mam tej toyoty na sprzedaż, bo mu powiedziałem, że będzie na sprzedaż.
aGradory

14 Lut 2019, 20:13

Dlatego uczciwie piszesz co jest do naprawy i z racji tylu usterek obniżasz cenę ale musisz obniżyć tak żeby był luz a nie tylko na sztywno na naprawy bo nikt prywatnie takiego auta nie kupi tylko handlarz a handlarz też musi zarobić
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

14 Lut 2019, 21:28

Nie chcę, żeby to handlarz kupił. :/
aGradory