Za nisko swieca przednie reflektory

27 Sie 2015, 20:17

Witam.Mam problem w fordzie focusie c max z 2004 roku,mianowicie chodzi o przednie ksenonowe reflektory które same się ustawiają po ich wlaczeniu.Gdy auto stoi i wlacze swiatla opadna i po chwili strumien swiatla się podniesie i jest ok droga przed autem fajnie oswietlona z tym ze po ruszeniu autem automatycznie się obnizaja i noca nie da się jechać bo droga przed samochodem jest oswietlona co najwyżej na poltora metra.Wczesniej nie miałem w użytkowaniu auta z automatycznym ustawianiem się swiatel wiec nie mam pojęcia co jest grane.Moze ktoś z Was miał podobny problem i cos mi podpowie ... jak podnieść te swiatla??? :unsure:
rafal88
Obserwowany

Auto: ford focus c max
Silnik: 2 0 tdci
Paliwo: Diesel

28 Sie 2015, 09:20

Być może, że układ samopoziomowania szwankuje - np. czujnik. Bez komputera raczej problemu nie rozwiążesz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tramwaj w ruchu drogowym
    Działania na rzecz poprawy komunikacji dotykają różnych środków transportu. W ostatnich latach do łask wraca transport tramwajowy. Przez wiele lat przesunięty na drugi plan, teraz jest mocno rozbudowywany. Tramwaj, ...
    Zimowa Szkoła Bezpieczeństwa
    Jazda w zimowych warunkach wymaga od kierowcy większych umiejętności, a także odpowiedniego wyposażenia samochodu w opony, które zapewnią maksymalną możliwą przyczepność. Od kilku lat toczy się dyskusja, czy warto ...