Zaawansowane przeróbki samochodu, gdzie ?

20 Lis 2014, 21:18

Witam i proszę o pomoc, mieszkam pod Szczecinem i szukam warsztatu który podjąłby się przerobienia nadwozia Celicy VII na coś podobnego do Ferrari F430, jak na poniższym zdjęciu ( to również jest Celica):
Zdjęcie

napisałem do kilku warsztatów, ale albo nie zajmują się już tuningiem (AGT), lub nie podjęliby się takiego zlecenia.
Bazą pod projekt mógłby być również inny samochód, zależy co zleceniobiorca uważałby za lepszy wybór.

Szukam jakiegoś fachowego warsztatu, najlepiej w pobliżu, najdalej do Poznania.
I Jeśli się da, to również chciałbym aby taki warszat mógł też z góry podać przybliżone koszty i czas wykonania projektu.
Dzięki za wszelką pomoc :D
eblistor
Nowicjusz

Auto: Nie mam

20 Lis 2014, 21:22

Zdjęcie
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

20 Lis 2014, 21:28

Może i jestem cebulakiem, a ktoś kto powiedział,"nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" pewnie by to odwołał, ale jeśli znasz dobry warsztat, Panie Moderatorze, proszę o pomoc :P
eblistor
Nowicjusz

20 Lis 2014, 21:41

Oczywiście to pańska sprawa, co pan zrobi ze swoim majątkiem, ale moje stanowisko w sprawie takiego tworzenia, powiedzmy sobie wprost- podróbek drogich aut jest na nie. To nigdy nie będzie prawdziwe Ferrari, a i dla przeciętnie ogarniętego człowieka nie będzie tak wyglądać. Lepiej zainwestować w podrasowanie silnika, hamulców, itp., ewn. delikatny tuning wizualny.
Pozdrawiam.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

20 Lis 2014, 21:47

Nie chodzi mi o idealną podróbkę, a o zbliżony wygląd, nawet bez znaczków ferrari, bo to "wiocha" jeśli nie jest to Ferrari, ale jako że Ferrari jest dla mnie pewnym wyznacznikiem sportowego, "lansiarskiego" wyglądu, chciałbym mieć podobny samochód, myślałem również nad tańszym rozwiązaniem i "ulepszenie" seryjnymi bodykit-ami i malowanie, a do tego polepszenie osiągów, ale zleży mi też na sportowej sylwetce i niepowtarzalności przede wszystkim.
eblistor
Nowicjusz

21 Lis 2014, 15:50

Rada nr1)
Jak szukasz lansu to sprzedaj celine bo to nie lans
Rada nr2)
Jak szukasz odróżnienia od tłumu a nie koniecznie lansu to kup fajne auto ale starsze np: SCka i masz dwie pieczenie przy jednym SC300/400 na fajnej feldze i na glebie zrobi łał a do tego nie stracisz kasy.
Rada nr3)
Nie przerabiaj zwykłych do bólu aut na ferraro podobne bolidy bo to jest wiocha oraz problemy psychiczne właściciela czyli udawanie kogoś kim sie nie jest czyli niby kaska a jej brak niby luzak a zwykły wiochmen.
Rada nr4) szukaj takich tematów
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
W tych autach będziesz kozak a nie małoletni wiochmen który coś udaje.

Tylko nie pisz farmazonów o kosztach bo ten ferrari body kit i tak pewnie wyjdzie drożej na tej celinie niż te auta.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe