Zabezpieczenie plików przed skasowaniem w rejestratorze jazd

27 Maj 2014, 15:26

Szukam sposobu do zabezpieczenia plików przed skasowaniem w rejestratorze jazdy HD DVD Portable with 2,5'' TFT LCD Screen, lub bardziej szczegółowej instrukcji, niż przy urządzeniu. Chciałbym dowiedzieć się, w jaki sposób mogę zabezpieczyć poszczególne, interesujące mnie fragmenty zapisu przed skasowaniem. A więc aby po ich zabezpieczeniu rejestrator nagrywał dalej, pomijając zabezpieczone fragmenty. Interesuje mnie takie zabezpieczenie podczas jazdy. Czyli jaką kombinacje przycisków wybrać, czy co należy zrobić, aby, przykładowo, zachować nagranie ostatniego pliku, czy ostatnich minut, okresu?
tfp
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Maj 2014, 10:08

Poćwicz sobie najpierw "na sucho" - w menu konretnego pliku jest opcja "chroń" (albo coś podobnego będzie napisane) po "OK" otwiera się menu - zablokuj, odblokuj, zablokuj wszystko, zablokuj ostatni - wybierz i zatwierdź to co chcesz..
To na przykładzie Overmaxa, ale one wszystkie maja podobne menu..
Na pewno nie będzie to kombinacja klawiszy..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

28 Maj 2014, 20:30

Pisząc klawisze, miałem na myśli przyciski... :)
Czyli np. film jest nagrywany, wciskam przycisk OK, i tam powinno być menu, z funkcją do blokowania, czy ochrony danego zapisu?
tfp
Nowicjusz

29 Maj 2014, 06:13

Ja pisałem o klawiszach, a ty o przyciskach.. Ale o to samo cghodzi oczywiscie :yes: :naughty:
tfp napisał(a):powinno być menu

Tak, powinno.. Trzeba troche pogrzebac i popróbować.. na jakimś obojetnym pliku, żebyś nie skasował ważnego..
Widzę, że na kilku forach pytasz o to samo - nikt lepiej ode mnie nie odpowiedział ?? Mało kto używa pewnie sprzetu za 8 dych.. Zadowolony jesteś ??
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Maj 2014, 12:02

Właściwie, to tylko na dwu forach, tamtym i tu. A że tam jakoś nikt nie śpieszy z odpowiedzią, to i tu zapytałem :)
Jako, że za bardzo tam nie było zadowalających odpowiedzi, to Twoja jest najlepsza :ok:
Ogólnie jakoś mało informacji w tej kwestii, a i instrukcje tego nie podają raczej.
Rejestrator tani, kupiony celem sprawdzenia, czy jest to potrzebny gadżet. Pewnie tak, tylko aby był w pełni wykorzystany, to powinien mieć możliwość o którą pytam, bo co z tego, że zarejestruje jakieś interesujące zdarzenie, jak potem je może skasować. A wymiana kart pamięci, czy samo wyjmowanie tych kart bez możliwości dalszego zapisu mija się raczej z celem użytkowania takiego urządzenia.
Czy zadowolony? Obraz jakiś jest, rejestracji pojazdów raczej nie widać, tylko z bliska, jak i innych szczegółów również nie dojrzysz wyraźnie. Próbowany był rejestrator raz na dłuższej trasie, pomijając lokalne jazdy. W sumie, to on nawet 8 dych nie kosztował, jak pamiętam... Jak nie będzie awaryjny, to pewnie wystarczy do pobieżnego zapisu. Jeszcze tylko nie sprawdzony w nocy, w terenie nieoświetlonym.
Widzę, że jak i ja czasem sprawdzisz z kim korespondujesz :mrgreen: :ok:
tfp
Nowicjusz

30 Maj 2014, 06:18

tfp napisał(a):czasem sprawdzisz

.. nie jest to żadna inwigilacja, przez przypadek natknąłem się na temat o podobnym brzmieniu i sprawdziłem .. :wink:
Jest tak dlatego, że na wielu forach jestem.. :yes:
tfp napisał(a):nie sprawdzony w nocy

Szału nie będzie - od razu mówię..
tfp napisał(a):Twoja jest najlepsza

Nie żebym się przechwalał, raczej chciałem sie dowiedzieć czy gdzie indziej coś więcej wiedzą.. Sam bym może coś skorzystał..
tfp napisał(a):instrukcje tego nie podają raczej

Instrukcje nie podaja wielu funkcji - np. przy odtwarzaniu pliku na rejestratorze mozna przyspieszyć X2, X4 lub X8 - tego się dogrzebałem sam.. nigdzie nie pisało..
tfp napisał(a):wymiana kart pamięci

Tak, to upierdliwe.. Można sobie kupić lepszej klasy VR z kompresją, wtedy plik nie zajmuje 700 MB/5 min. jak u mnie(u ciebie chyba też).. 16 GB karta nagrywa mi niecałe 2h..
A doszedłeś już do tego blokowania???
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika