Zablokowane drzwi Skoda Fabia

11 Lut 2023, 09:17

Cześć, mam skodę fabie z 2011 roku. Kupiłam ją 2 dni temu więc podejrzewam, że czegoś po prostu nie ogarniam, może mój problem to nie jest usterka, tylko wymaga odpowiednich działań z mojej strony. Wczoraj nie mogliśmy otworzyć drzwi pasażera od zewnątrz, myślałam że to zabezpieczenie przed dziećmi, ale nie wiedziałam ja je zdjąć, próbowałam przyciskiem który znajduje się przed dźwignią zmiany biegów na którym jest kluczyk i obok otwarte drzwi, ale to nie pomogło. Kombinowałam też z przyciskami na imobilizerze ale też nic, trzeba było otworzyć od wewnątrz (bez problemu). Później nie dało się otworzyć od wewnątrz drzwi pasażera z przodu. Kombinowanie z wszystkimi przyciskami jakie znalazłam nie pomogło :roll: musiałam wyjść i otworzyć je z zewnątrz. Z zewnątrz otwieraja się bez problemu, z wewnątrz nie. Nie umiem ich odblokować, przejrzałam instrukcje obsługi ale tam nie znalazłam żadnej wskazówki.
Mon23
Obserwowany

13 Lut 2023, 11:49

Mon23 napisał(a):Wczoraj nie mogliśmy otworzyć drzwi pasażera od zewnątrz, myślałam że to zabezpieczenie przed dziećmi
Zabezpieczenie nie działa od zewnątrz tylko od wewnątrz i stąd nie da się otworzyć drzwi pociągając za klamkę. Dotyczy to drzwi tylnych, a nie przednich.
Mon23 napisał(a):próbowałam przyciskiem który znajduje się przed dźwignią zmiany biegów na którym jest kluczyk i obok otwarte drzwi, ale to nie pomogło
Tu masz przycisk od centralnego zamka on zamyka lub otwiera wszystkie drzwi z tylną klapą.
Mon23 napisał(a):Kombinowałam też z przyciskami na imobilizerze ale też nic
Hm... immo nie ma przycisków.
Mon23 napisał(a):Później nie dało się otworzyć od wewnątrz drzwi pasażera z przodu. Kombinowanie z wszystkimi przyciskami jakie znalazłam nie pomogło :roll: musiałam wyjść i otworzyć je z zewnątrz. Z zewnątrz otwieraja się bez problemu, z wewnątrz nie. Nie umiem ich odblokować, przejrzałam instrukcje obsługi ale tam nie znalazłam żadnej wskazówki.
Jeżeli centralny zamek jest otwarty i drzwi z zewnątrz otwierają się normalnie a od wewnątrz nie to problemem może być uszkodzony mechanizm od wewnętrznej klamki.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2019 - Odjazdowy weekend z motoryzacją
    Ryk silników, pisk opon, błysk karoserii, nowości prezentowane przez dealerów, zapierające dech w piersi pokazy, goście specjalni oraz najpiękniejsze moto emocje - już 13 i 14 kwietnia w Targach Lublin! Moto ...