Zablokowane radio 6000 CD

16 Maj 2012, 12:34

Witam ... posiadam auto ford focus od około 2 lat ... kod w moim radio 6000 CD był bardzo prosty 1234 i zatwierdzić przyciskiem 5 ... tak robiłem zawsze gdy np musiałem na chwilę odłączyć akumulator z jakichś tam powodów ... jednakże ostatnio nie chciał przyjąć tego kodu ... blokował się na pół godziny (włączał się stoper) i zrobiłem takich bodajże 10 prób .. następnie zablokowało się radio całkowicie .... słyszałem , że ponoć można odblokować radio podając numer win ( VIN ) z dowodu rejestracyjnego ???
Czy coś można na to poradzić? Proszę ewentualnie o namiary do kogoś kto mógłby pomóc w tej sprawie ...
elva
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1932
Auto: ford focus

16 Maj 2012, 21:33

różne rzeczy mi pisali że spróbują ale to spróbują rozkodować radio za 150 - 250 zł . Jedni że trzeba wysłać do Anglii za 900 zł - absurd !!!
a ja dostałem namiar do gościa , który zrobił mi to od ręki za niewielkie pieniądze. Widząc radio i to że jest zablokowane po 10 próbach, gdzie nic nie można było zrobić ani włączyć , żaden przycisk nie działał - był pewny mówiąc - trzeba mi kilka minut ... Czyli można znaleźć sposób no i trzeba fachowca ... Kiedy podał mi kod który prawidłowy od razu sobie uświadomiłem i przypomniałem że wbijałem nie ten kod co trzeba ... no ale i tak bywa , traci się pamięć jeśli wykonujemy bardzo rzadko daną czynność ...
elva
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1932
Auto: ford focus
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...
    Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...