Zabrany dowód przez brak przeglądu .

09 Mar 2012, 14:35

Witam mam do was takie pytanie , jeżeli policja zabiera mi dowód rejestracyjny z powodu braku przeglądu a ja mam się stawić do diagnosty na ten przegląd to diagnosta posiada jakieś informacje na temat mojego motocykla . Np. nr ramy z kąt je bierze jak nie pokazuje mu dowodu rejestracyjnego . Pozdr.

Miałem właśnie taka sytuacje a nr. nie za bardzo mi sie zgadzają ;/
H4G3N
Obserwowany

Auto: VW golf 2

09 Mar 2012, 14:46

A co jest napisane na potwierdzeniu od policjanta o zatrzymaniu DR ?
Tam pewnie nie ma takich danych więc diagnosta weźmie je z pojazdu ..
Pomóc tu na forum nie bardzo jest jak - napisz co wymysliłeś ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

09 Mar 2012, 19:26

H4G3N napisał(a):Miałem właśnie taka sytuacje a nr. nie za bardzo mi sie zgadzają ;/

To kolezko masz problem i to duzy.Na pokwitowaniu które dostałes od policjanta jest wpisany nr.vin/ramy/ oraz nr.rej. oczywiscie z DR.W takim przypadku policjant nie ma obowiazku konfrontacji nr.ramy nabitej na pojezdzie z zapisem w DR.Niestety ale obowiazek taki lezy w gestii diagnosty który będzie robił OBT twojego pojazdu.Musi odczytac nr.ramy z natury i wpisac go na wydanym zaswiadczeniu .Ja osobiście inaczej do takiego tematu nie podchodzę... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Motor Show 2012 / relacja
    Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...