Zabrany dowód rejestracyjny za ciemne szyby-jak odzyskac

25 Sie 2010, 21:59

witam,mam pewien problem kilkanaście dni temu kupiłem samochód,miał przyciemnione szyby boczne,w zeszła środę policja zatrzymała mnie do kontroli i zabrali dowód za te ciemne szyby...pojechałem na przegląd zdarłem ciemna folie no i chciałem odebrać dowód,okazało się ze został on wysłany do urzędu w Leszno woli bo tam mieszka poprzedni właściciel,problem zaczyna się tu ponieważ nie zdążyłem przerejestrować samochodu(tylko oskarbowałem umowę)to dowód musi odebrać poprzedni właściciela którego urząd uznaje za obecnego bo nie zgłosił ze sprzedał samochód,wiec moje pytanie czy można to jakoś ominąć bo nie mam żadnego kontaktu ze sprzedającym i nie mam jak odebrać dowodu....
posiadam umowę kupna,przegląd,oc.umowa jest oskarbowana.
skawin4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

26 Sie 2010, 06:59

skawin4 napisał(a):posiadam umowę kupna,przegląd,oc.umowa jest oskarbowana.

Bierzesz wszystkie dokumenty jakie masz,bo włascicielem samochodu jesteś przeciez juz Ty i smigasz po DR do WK gdzie był zarejestrowany sam... :sad:

[ Dodano: 26 Sierpień 2010, 08:20 ]
Ps.Na Twoim miejscu zasięgnąlbym jeszcze języka w WK...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Sie 2010, 07:52

Migi60 napisał(a):
skawin4 napisał(a):posiadam umowę kupna,przegląd,oc.umowa jest oskarbowana.

Bierzesz wszystkie dokumenty jakie masz,bo włascicielem samochodu jesteś przeciez juz Ty i smigasz po DR do WK gdzie był zarejestrowany sam... :sad:

[ Dodano: 26 Sierpień 2010, 08:20 ]
Ps.Na Twoim miejscu zasięgnąlbym jeszcze języka w WK...

ehh no właśnie dowód z policji został wysłany do Piaseczna-pojechałem tam ale babka powiedziała ze ona odesłała już do Leszno woli(bo tam zameldowany jest stary właściciel i tam ma odebrać a właściwie nie ja tylko stary właściciel bo on nie zgłosił im sprzedaży jeszcze wiec według nich on jest właścicielem.....

no nic jutro jadę do Leszno woli i albo wyjdę z dowodem albo wyniesie mnie policja:)
skawin4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

26 Sie 2010, 16:47

a to juz nie twoj problem jak poprzedni wlasciciel nie zglosil ze sprzedal auto
ty masz dokumenty potwierdzajace ze jestes wlascicielem auta i ty masz prawo odebrac dowod w WK
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec