Zabytek z USA i zmiana zderzaków na EU czy będzie z tym problem?

11 Kwi 2021, 15:10

Witajcie :D

Mam takie pytanie odnoście bmw e28 które chciałbym kupić z zagranicy.
Lecz posiada ona zderzaki Usa ponieważ wcześniej stamtąd została sprowadzona przez sprzedawcę. Zderzaki chciałbym zamienić na wersję europejską i tutaj pytanie czy przy rejestracji na zabytek będzie z tym jakiś problem? :unsure:
Bmwe28
Obserwowany

20 Lip 2021, 20:47

Musiałbyś się skontaktować z kimś, kto temat sprowadzania samochodów zabytkowych z zagranicy zna od podszewki. Ja zawsze kontaktuję się w tego typu sprawach z Rzepecki Auto z Warszawy i jeszcze nigdy nie było żadnego większego problemu. Jeśli czasem pojawiają się jakieś utrudnienia to on zawsze wie, jak z nich wybrnąć. Ich znajomość przydaje się też często już po sprowadzeniu samochodu z zagranicy, gdy wymaga ono gruntownej i profesjonalnej renowacji.
marcel11
Nowicjusz

21 Lip 2021, 09:12

Nie wiem ile masz % części oryginalnych ale jeżeli całe auto jest w oryginale to zmiana zderzaków nic nie zmieni. Samochód powinien posiadać minimum 75% zachowanych części oryginalnych w to wlicza się głównie podzespoły.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Instalacje gazowe I generacji
    Jest to najstarszy i zarazem najprostszy typ instalacji LPG, z powodzeniem stosowany w samochodach z silnikami o zasilaniu gaźnikowym, nieposiadającymi katalizatora i sondy lambda. Instalacja gazowa I generacji pozbawiona ...