Zachowanie "moderatora" krikus

04 Sie 2014, 19:40

Pisze tutaj ponieważ mimo pytań nie została mi przez tego właśnie "moderatora" podana możliwość bezpośredniego kontaktu do kogoś z administracji.
Otóż otrzymałem dziś ostrzeżenie w tym temacie:
pierwszy-samochod-do-6-tys-vt77119.htm
Wyjaśnienie "pisanie głupot na forum" ...
Odpisałem mu na pw, gdzie te głupoty, oraz zapytałem o kontakt do administracji abym mógł złożyć skargę na takie zachowanie.
Odpowiedzią był dożywotni ban :roll: Oraz skasowanie mojego ostatniego posta w tym temacie, gdzie napisałem, że przy przebiegach 200-300km miesięcznie lepiej kupić auto w lepszym stanie niż martwić się spalaniem, którego różnica wynosi 15 złotych/miesiąc.
W żadnym z moich postów ani w wiadomości nie znajdowały się żadne wyrażenia uznawane za wulgarne, bądź też personalne epitety pod adresem tej osoby.

Zachowanie jego jest co najmniej śmieszne, a na pewno nie akceptowalne u kogoś, komu powierzona została funkcja dbania o porządek na forum.
krzycho1111
Obserwowany

Auto: nie mam
0

05 Sie 2014, 06:21

krzycho1111 napisał(a):Otóż otrzymałem dziś ostrzeżenie w tym temacie:

A gdzie ty tam widzisz upomnienie?

A jeśli chodzi o pisanie bzdur, "lanie wody" to cytuje fragmenty twoich postów, które są w różnych wątkach;

"O np takich (nie chodzi o auto tylko o komis)
[link do Otomoto wygasł] ... 34340.html
W życiu tam niczego nie kupuj.
"

"Poniżej 2 tys to możesz cudem trafić na jakieś jeżdżące Uno po emerycie, Punto około roku 95, może jakaś Corsę bez wyposażenia. Cudem podkreślam."

A wiadomość na priv zalatuje trolowaniem ->zachowanie "moderatora" krikus

krzycho1111 napisał(a):Odpowiedzią był dożywotni ban :roll: Oraz skasowanie mojego ostatniego posta w tym temacie,

Ktoś tu kolego musi pilnować porządku. Bo czytając te twoje niektóre posty, inni nie znający się na temacie uwierzą w to co piszesz.
I tak nie sposób "wyłapać" tu wszystkich trolli, bajkopisarzy itp.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

05 Sie 2014, 10:52

Skoro nie było tam, to trzeba było napisać gdzie, a nie "pisanie głupot na forum".
Podstawą moderowania jakiegokolwiek forum, jest udzielanie informacji za co ostrzeżenia zostały przyznane, aby dany użytkownik nie powtarzał swojego "błędu". Ale widać że ty nie masz o tym pojęcia.
Zresztą zapytałem gdzie te głupoty, odpowiedzią był ban.

Pomijam że ten warn również był bezpodstawny, że ty jak sam piszesz skupujesz za cenę złomu i wciskasz później ludziom, to nie znaczy że inni takiego złomu szukają.
Już zresztą widzę, że ktoś do ciebie napisał o takich "handlarzykach" jak ty. A skoro też wg ciebie jest w błędzie, to dlaczego tam warna nie ma? Ano dlatego, że napisał prawdę, a ty nie masz pojęcia o moderowaniu i rzucasz te warny gdzie ci się akurat spodoba.

Drugiego cytatu nie będę nawet komentował, nie dość że również nie ma tam podstaw do ostrzeżeń, to jest jeszcze wyjęty z kontekstu, a odnosił się bezpośrednio do postu pytającego użytkownikom.
Można oczywiście nie zgodzić się z jakąś opinią, przydałoby się jednak to wyjaśnić, nawet po to aby wyprowadzić drugą osobę z błędu, w końcu to forum, a zwłaszcza tamten dział, ma służyć za źródło informacji. Tym bardziej przez kogoś, kto niby ma wyższy status na forum. Niestety ty wyraźnie o tym pojęcia nie masz.

Dla osoby o ograniczonym słownictwie i umiejętności formułowania własnego zdania, rozbudowane wypowiedzi w pełnych, złożonych zdaniach będą "laniem wody".

Pytanie o powód warna i kontakt do administracji strony, aby porozmawiać o twoich brakach w sprawowanej tu funkcji, to jest trolowanie?
Na wielu forach są odpowiednie tematy do składania skarg na moderatorów, tutaj takiego nie widzę, ale może się pojawi, bo z tego co widzę to na pewno by się przydał.

"Kolego", minąłeś się tu z powołaniem. Po raz kolejny - moderator przede wszystkim ma pomagać użytkownikom. Ty jak widać traktujesz to wyłącznie jako możliwość karania tych, którzy mają inne zdanie. A jak ktoś ośmieli się upomnieć o swoje prawa (tak tak, użytkownik forum też ma swoje prawa, o czym ty niestety zdajesz się nie wiedzieć), to dać mu dożywotniego bana. Za nic, bez dosłownie żadnego powodu, tylko dlatego że tobie się tak podoba. I pewnie liczyć, że sobie pójdzie, albo wróci na drugim koncie ale już nie będzie się śmiał z tobą nie zgodzić. Mówiąc kolokwialnym przysłowiem - "jak na niego plują to udaje że pada deszcz"... Nie na taką osobę trafiłeś.

Nie muszę tu więcej wchodzić, do tamtego konta też nie byłem w żaden sposób przywiązany. Ale nie mogę uwierzyć, że na popularnym forum, gdzie sporo ludzi wchodzi szukać porad i opinii, ktoś taki jak ty ma większe uprawnienia i może robić co mu się podoba, bez żadnych konsekwencji. Tego nie zostawię.

Tyle mam ci do powiedzenia, odpisz mi o laniu wody, to nasza ostatnia wymiana zdań (bo kilku półsłówek rozmową nie nazwę).
Całą treść jest skopiowana, żebyś znowu czegoś nie usuwał albo edytował bo tak ci się podoba.
Skontaktowałem się z administratorem, zobaczymy jaką podejmie decyzję.
krzycho1111
Obserwowany

Auto: nie mam
1

05 Sie 2014, 11:48

Trolować to nie tu i nalatywać na moderkę też nie. Była już tu masa takich świeżaków jak ty którym trzeba było utrzeć nosa.
Addios chłopcze!
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
0

18 Lis 2014, 10:47

No cóż - czasami trzeba niestety w zarodku ostudzić zapał użytkownika :( Jest to sytuacja stresująca i nieprzyjemna nie tylko dla użytkownika, ale dla moda również. Niestety mod musi czasami być surowy, bo w przeciwnym razie na forum zrobiłby się bajzel. A i tak uważam, że nasze forum to jedno z najłagodniejszych pod względem upominania forumowiczów. Jak mi nie wierzycie, to zawitajcie np. na elektrodę. Dowiecie się wtedy co to znaczy porządek na forum...A wówczas sami przyznacie mi rację, że nasi moderatorzy są naprawdę ok.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

25 Lis 2014, 21:31

MotoAlbercik napisał(a):Jak mi nie wierzycie, to zawitajcie np. na elektrodę. Dowiecie się wtedy co to znaczy porządek na forum...A wówczas sami przyznacie mi rację, że nasi moderatorzy są naprawdę ok.
Co innego porządek na forum , a co innego cwaniactwo i cenzura jak za wschodnia granicą które to cechują krikusa .
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006
    Design modelu BMW Concept Coupé Mille Miglia z 2006 roku to współczesna interpretacja stylu prezentowanego przez legendarne BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé z 1940 roku, łącząca tradycję z nowoczesnością. ...

22 Kwi 2015, 21:33

Moderator zawsze ma racje. Jeśli nie to patrz pkt pierwszy :)
mikor
Obserwowany

Auto: Ford Galaxy
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
0

23 Kwi 2015, 09:53

mikor napisał(a):Moderator zawsze ma racje. Jeśli nie to patrz pkt pierwszy :)

Tutaj się nie zgodzę - na naszym forum moderatorzy to naprawdę ludzie na poziomie. Niestety - jak się trafi na upierdliwego użytkownika, to czasami trzeba dać mu bana lub ostrzeżenie. Co do Kirkusa, to zostały podjęte stosowne kroki i sprawa jest wyjasniona. I myśle, że sprawiedliwie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0