Zafira B demontaż środkowego oparcia

17 Lip 2022, 21:31

Witam

W jaki sposób można zdemontować środkowe oparcie w drugim rzędzie siedzeń?
dareks
Nowicjusz

18 Lip 2022, 08:45

To oparcie jest składane i może służyć jako podłokietnik, jest ono integralną częścią całej kanapy. Jeżeli chcesz je zdemontować to bez rozkręcania nie obejdzie się.

Tak z ciekawości chcesz go wymienić czy jest jakiś inny powód żeby zdemontować to oparcie?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Lip 2022, 11:19

Na razie nie mam bagażnika na rower a gdzieś muszę go upchnąć. Jakbym to zdemontował, to bez problemu wejdzie.
Może jest gdzieś instrukcja jak to zrobić?
dareks
Nowicjusz

18 Lip 2022, 11:23

Okej, a to nie lepiej położyć oparcie wraz z tym podłokietnikiem zamiast go odkręcać? Jak będziesz wciskał rower w tą szczelinę między oparciami zawsze istnieje ryzyko uszkodzenia tapicerki.
Rokiko
Forumowicz VIP

18 Lip 2022, 11:53

Ta szczelina nie jest taka mała, nawet i 2 rowery się zmieszczą a jeszcze 2 osoby mają z tyłu siedzieć. Bardziej chodziło mi o wysokość, dzisiaj spróbuję, opuszczę siodełko i może wejdzie a tapicerkę zabezpieczę.
dareks
Nowicjusz

18 Lip 2022, 12:12

dareks napisał(a):Ta szczelina nie jest taka mała, nawet i 2 rowery się zmieszczą
Nie byłbym taki pewny ale skoro tak mówisz... :wink:

Zafira nie jest długim samochodem więc ciekaw jestem jak Ci się tam ten rower zmieści... ma koła 29"?
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1,5 Dual VVT-iE o mocy 111 KM
    Nowa Toyota Yaris napędzana jest między innymi produkowanym w Polsce silnikiem benzynowym o pojemności 1,5 l i mocy 111 KM. Motor jest o 10 proc. mocniejszy od silnika 1,33 z poprzedniej wersji modelu. Dzięki temu samochód ...

23 Lip 2022, 12:00

Ma 28" i zmieści się. Tylko trzeba 1 koło odkręcić, bo na bagaż zostaje mało miejsca.
dareks
Nowicjusz