REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kuba-warsztat napisał(a):ASO to ja bym unikał jak ognia... po co przepłacać za coś co można zrobić gdzieś indziej równie dobrze albo i lepiejMam spore doświadczenie z ASO i im większe tym wieksza moja awersja.
A dlaczego unikać przynajmniej w ASO masz możliwość sprawdzenia auta pod względem napraw gwarancyjnych i ostatni przegląd kiedy był robiony i przy jakim stanie licznika.Jeszcze każdy kto ma odrobinę rozumu ogarnia że 5 letnie auto nie garażowane itd ma fabrycznie gwarancje na tzw. perforację nadwozia,
Czyli z takiego myślenia można wnioskować że każda Astra czy Vectra jest popowodziowa bo bardzo w nich gniją progi i podłoga?
Gwarancja na perforację jest, ale chyba zazwyczaj pod warunkiem, że przechodzi się specjalne przeglądy antykorozyjne w ASO. Jeżeli zaniedba się chociaż jednego, można zapomnieć o tym, że ASO zrobi cokolwiek za darmo.
Czy gdzieś poza ASO mogę sobie podpiąć samochód pod komputer, żeby sprawdzić komunikaty dot. poduszek, abs-u itd? Człowiek ze zwykłej stacji mówił mi, że u niego to mogę sprawdzić tylko ogólne błędy (30zł), ale szczegóły to mogę uzyskać w ASO (120zł). Jak to jest? Miał słaby komputer, czy rzeczywiście tylko ASO dysponują sprzętem tego typu?