Zagłuszacz GPS

27 Kwi 2015, 16:01

Jeden z moich klientów zapytał mnie ostatnio czy jest taka opcja aby zagłuszyć sygnał GPS z czujnika zamontowanego w aucie? I czy to jest ewentualnie legalne?
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

27 Kwi 2015, 18:12

wystarczy zamknąć antenę tak aby nie miała "widocznych" satelitów,
legalne? pewnie nie, bo po to firma mu założyła lokalizator co by bez potrzeby służbowym autem nie jeździł :mrgreen:
pytanie czy lokalizator korzysta tylko z GPS czy też z GPRS lub innych sposobów lokalizacji :naughty:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

28 Kwi 2015, 07:50

Niech sobie zamontuje. I tak mu tego nie sprawdzą. No niby jak?
Dodam,że obecnie na bron.pl jest duża promocja na taki zagłuszacz ponieważ kosztuje tam 200 zł a jeszcze do niedawna było to 600 zł . Dobra firma Kolter tak więc nieźle się sprawuje.

Na pewno nie polecam kupować tanich chińczyków ponieważ są do kitu. Już sie przetestowało taką antenkę i nie działa .
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

28 Kwi 2015, 08:32

oj sprawdzą :mrgreen: i to dość prosto :mrgreen:
do tego w zależności od umowy między pracodawcą a pracownikiem takie praktyki mogą doprowadzić do zwolnienia :mrgreen:
i teraz pytanie czy się opłaca?
pocieszny
Forumowicz VIP

29 Kwi 2015, 09:42

Szczerze jak dla mnie to pomysł lekko bezsensowny. Po co stosować takie coś ? Zrozumiem jeszcze zagłuszacze fotoradarów choć jestem przeciwny temu sposobowi ale zagłuszacz gps ? Serio ?
SylwekN
Nowicjusz

Miejscowość: Jaktorów
Auto: Punto III

02 Maj 2015, 13:29

wyobraź sobie sytuacje
masz samochód firmowy ale możesz nim jeździc tylko służbowo, ale jeden z drugim wymyślili sobie, że jeśli jest to czemu nie jechać na wakacje, do cioci na obiad czy do sklepu po flaszke, po co zużywać swój samochód jak można cudzy,
a że auto ma lokalizator i zapis tras to nie bardzo można, i po to jest im zagłuszacz potrzebny :idea:
pocieszny
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wypadek czy kolizja? Zatrzymaj się, pomyśl i pomóż
    Jeżeli w zdarzeniu drogowym ucierpiały jedynie pojazdy – to znaczy, że doszło do kolizji. Jeżeli jednak poszkodowani zostali ludzie – mamy do czynienia z wypadkiem. Jak powinni zareagować uczestnicy i świadkowie ...

02 Maj 2015, 13:58

NO tak, Polak zawsze kombinuje jak cos na lewo zrobić. ;) A serio - skuteczne sa takie zagłuszacze? Nie ma bata zeby potem nikt z firmowego auta nie sciagnal danych ze jednak jestes na majowce na Mazurach sluzbową furą?
BruceWayne
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2001
Auto: Mazda 6

02 Maj 2015, 15:35

jak jest dobry lokalizator to go nie zablokujesz tak prosto :mrgreen:
a jak chcesz to porównujesz przebieg z auta z lokalizatorem ;) niby możesz cofać licznik ale i tak sie idzie zorientować ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

06 Maj 2015, 11:02

Dokładnie. Najlepsze lokalizatory gps nie jesteśmy w stanie niczym zagłuszyć, wyłączyć. Jednakże to jest akurat plus, a nie minus, ponieważ mamy pewność, że nasz nadajnik nie przestanie nam nagle działać.
kamilmirko
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Audi Q7
Silnik: 3.0 TDI 245KM

08 Maj 2015, 07:55

odbiornik tak po prawdzie nie nadajnik ;)
pocieszny
Forumowicz VIP